LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Les persones de mitjana i avançada edat són les més reticents als consells dels sanitaris

L’informe dels agents cívics de l’Ajuntament també revela que “la gran majoria de ciutadans fan un ús adequat de la mascareta i respecten les distàncies de seguretat”

Els joves han estat un dels col·lectius més assenyalats durant la pandèmia del coronavirus. En algunes ocasions, però, les dades oficials també poden fer capgirar allò que una majoria social dóna per entès. I això és el que ha passat amb el seguiment dels consells de prevenció sanitària a Sitges. L’informe dels agents cívics de l’Ajuntament, que han recorregut els carrers de la vila des de mitjans de juliol per a promoure l’ús de la mascareta entre els joves, sosté que “el rebuig és major en persones de mitjana i avançada edat”.

El document, basat en més d’un centenar de contactes informatius diaris, conclou que “la gran majoria de ciutadans fan un ús adequat de la mascareta i respecten les distàncies de seguretat”. També fa especial esment a la “bona acollida” que ha tingut el servei entre la gent jove, que ha acceptat les indicacions dels agents cívics i els han adreçat diversos dubtes relacionats amb la pandèmia.

Justament, aquest divendres, l’Ajuntament de Sitges ha anunciat que repartirà 7.500 mascaretes de protecció entre els col·lectius més vulnerables i el personal de serveis essencials: professorat, personal dels centres educatius de la vila i personal de centres residencials. La decisió és fruit d’un acord entre el govern de l’Estat i la Federación Española de Municipios y Provincias i coincideix amb l’obsequi, per part dels comerços locals, de mascaretes fetes i decorades a Sitges amb motius del Festival de Cinema.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure