LOADING

Type to search

Actualitat

Les plaques solars, els senglars i el Vinyet, a L’Eco

L’Eco d’aquesta setmana aborda les plaques solars, els porcs senglars, les destrosses dels aiguats a les platges, la draga, la festa del Vinyet, el festival Jardins de Terramar i la nova temporada del Rugby Club, entre d’altres temes. També publiquem un ampli reportatge sobre els anys de Jaime de Mora y Aragón a Sitges, així com un especial sobre els nous xiringuitos.

La creixent presència de porcs senglars a Sitges i a Ribes és motiu d’atenció a les nostres pàgines, on també subratllem la manca de plans específics per part de les administracions. La informació local també passa per la creixent implantació de plaques solars a la vila, així com els projectes d’estalvi energètic que està duent a terme l’Ajuntament.

Altres informacions d’actualitat local són la festa del Vinyet i els preparatius de la Festa Major. També tractem sobre les conseqüències dels aiguats a les platges, la polèmica dels xiringuitos i les visions discordants en el Govern sobre l’ús de la draga. L’actualitat política, aquesta setmana passa per l’acte de presentació organitzat per Mònica Gallardo com a candidata de Junts.

El viatge pel Sitges d’abans s’atura aquesta setmana en la singular figura de Jaime de Mora y Aragón. Publiquem un ampli reportatge de tres pàgines, elaborat per Pedro Palacios, sobre la seva relació amb la vila. També viatgem al mapa de geladeries de Sitges als anys vuitanta i entrevistem Joan Lluís Royo i el president del Port, Albert Bertran.

A les pàgines de L’Eco in English parlem dels xiringuitos, de la baralla nocturna al carrer Sant Bartomeu, la Sitges Shopping Night i els problemes de matriculacions escolars.

La informació cultural s’atura en els festivals Jardins de Terramar i Dona, en el llibre i exposició del Drac, els premis Sanvisens i Pere Jou i el nou Teatre de la Bòbila de les Roquetes.

A Esports, destaquem la nova temporada del Rugby Club Sitges, el relleu a la banqueta del Bàsquet Sitges, el balanç de la ribetana Aitana Bonmatí sobre l’Eurocopa.

A Ribes tractem les accions contra els desnonaments, la nova associació de veïns de Mas Alba, l’incendi de tres vehicles a les Roquetes i els nous documents incorporats per l’Arxiu.

Aquesta setmana comptem amb les firmes d’Isidre Also, Josep Maria Contijoch, Carola Fernández, Roger Gregory, Lorena Iglesias, Ferran Martínez, Jordi Mas, Toni Muñoz, Bridget Nelson, Joan Rosquellas, Ricard Vicente a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. L’apunt és de Laia Romero i les contres són d’Eva Martín (Sitges) i Belén Álvarez (Ribes).

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure