LOADING

Type to search

Contingut patrocinat

Les Pruelles: un atractiu aparador comercial

El polígon combina la seva funció com a seu de magatzems i serveis, amb la prestació d’oferta comercial i de lleure

Les Pruelles ha esdevingut una de les principals artèries comercials de Sitges. El que va néixer com un polígon industrial, ara fa vint anys, ha
evolucionat cap a una zona comercial, on hi conviuen serveis i prestacions diverses, adreçades principal als veïns de Sitges i la comarca, però també als visitants i turistes.

El polígon de les Pruelles, també conegut com Mas Alba, va ser inaugurat el 1999. L’obertura d’un hipermercat va constituir el principal reclam i l’inici d’un camí, que poc a poc, s’aniria completant amb altres i serveis. Ara, n’hi ha una quarantena que estan instal·lades en els diferents carrers.

La concepció de les Pruelles va néixer, en època de Jordi Serra com a alcalde, amb l’objectiu d’acollir tallers i petites indústries respectuoses amb
el medi i l’entorn. Hi havia hagut alguns negocis de Sitges, que havien mostrat la seva necessitat de tenir magatzems o tallers més grans, que en les estructures del centre i dels diferents barris no era possible. És a ir, tallers mecànics o empreses de construcció i de distribució van manifestar aquesta necessitat i van ser les primeres a edificar les naus inicials del complex.

Però amb el pas del temps, tot això ha canviat. Segons avançaven els anys, les naus van passar de tenir un objectiu industrial a un objectiu comercial. S’han obert petits comerços locals amb tot tipus de serveis, com un veterinari, una cerveseria, un bar – restaurant, un gimnàs, botigues, supermercats, trasters, etc.

A començament de la dècada dels 2000, l’Ajuntament va obrir el carrossòdrom, per tal que les entitats poguessin preparar les seves carrosses i plataformes de Carnaval (i, posteriorment, la Gay Pride). També va instal·lar les oficines dels departaments d’Urbanisme i Serveis Urbans. El 2010 es va obrir el Sitges Reference, un modern i complet edifici, que inicialment estava destinat a oficines però que va acabar llogant l’Ajuntament per va centralitzar el conjunt de les oficines i serveis municipals, disperses fins aleshores en diversos equipaments arreu del poble. L’operació econòmica, però, va ser negativa i l’Ajuntament va haver d’acabar abandonant el Sitges Reference en plena crisi.
Finalment, aquest edifici, després d’anys en desús i abandonament, ha estat adquirit per una companyia de trasters.

Avui en dia es pot accedir a les Pruelles mitjançant tres vies com poden ser, en cotxe o qualsevol vehicle particular gràcies a la seva proximitat al
centre de la vila. També es pot accedir en l’autobús L1, que surt des de l’estació de Sitges i arriba en un trajecte de sis minuts. Finalment, es pot
arribar simplement caminant degut a la contigüitat d’aquest centre comercial amb el barri del Poble Sec. Una línia continua de serveis i de prestacions diferents, que ara és un atractiu aparador comercial, a més de viver de diferents empreses. 

Les empreses demanen més serveis

Les empreses instal·lades a les Pruelles demanen que es doti la zona de més serveis públics, com, per exemple, aparcaments, arribada de la fibra òptica i millor de les prestacions de llum, ja que en ocasions es produeixen alguns talls.

Fa quatre anys es va obrir l’accés des de l’autopista, que permet accedir-hi directament, sense passar per Ca l’Antoniet o el Poble Sec, com succeïa abans. Això ha permès millorar l’accessibilitat, però ara el repte passa per ampliar i adequar els serveis.