LOADING

Type to search

Cultura

Les raons polítiques d’un cessament

El sitgetà Xavier Duran és rellevat en la direcció de la Fundació del Festival de Cinema després d’obtenir els millors resultats en la història del certamen

Xavier Duran ha estat rellevat en la direcció de la Fundació organitzadora del Festival de Cinema per raons polítiques, després d’haver obtingut els millors resultats en la història del certamen durant els anys de la seva gestió. La decisió es va prendre dilluns passat en un Patronat d’urgència, en què els representants de la societat civil sitgetana no van donar suport a la mesura.

La decisió va ser presa finalment per consens entre la Generalitat i l’Ajuntament, si bé els segons no hi estaven d’acord i han reconegut pressions. Darrera del relleu hi ha el debat sobre el nou model que ha de definir l’organització del Festival, on el tradicional equilibri entre la Generalitat i l’Ajuntament s’haurà de decantar cap a una banda. La substitució de Duran –que va accedir al càrrec el 2014 després d’un procés de selecció realitzat per una empresa de head hunters– ja apunta una direcció.

Us ho expliquem amb detall què és el que ha passat en aquesta maniobra política en l’edició d’aquesta setmana de L’Eco, que podeu comprar al vostre punt de venda habitual o en l’edició digital de l’iQuiosc.cat.