LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Les residències ja reben els familiars

Visita a la residència Sitges Park, la setmana passada

Les residències locals han començat a rebre visites dels familiars, separats per pantalles i en espais exteriors. La reducció de les xifres en els centres que havien tingut positius i el nou context de control de la pandèmia, sumat a la progressiva desescalada, han permès que els residents s’hagin trobat amb els seus familiars. Han estat tres mesos només connectats a través de videoconferències, que han resultat excessivament llargs i tensos.

La primera residència en recuperar les visites va ser la de l’Hospital de Sant Joan Baptista, que té 104 usuaris. En aquest centre no hi ha hagut cap positiu des de la irrupció del coronavirus. El seu rigorós pla de gestió per mantenir les instal·lacions aïllades i les possibilitats que ofereix el seu ampli espai exterior s’han traduït en els bons resultats de zero contagis entre residents i personal.

Amb aquest context, l’Hospital va ser la primera residència a efectuar visites, ara fa deu dies. Les visites es fan a l’entrada del carrer Hospital que condueix al jardí. Els residents se situen a l’interior i els familiars en les escales d’entrada, separats per una mampara de plàstic i a uns tres mestres de distància. L’Hospital està programant ara la sortida controlada dels residents, també seguint un estricte protocol de protecció i seguretat.

També han començat a fer visites els altres dos centres que no han tingut cap positiu: la residència Rius i Virgili, a Vallpineda, i la de Sant Camil. Aquesta darrera va traslladar els seus usuaris a ‘hotel Meliá al principi d ela crisi, per mantenir-los aïllats d’un hospital que es va haver d’abocar en la gestió de la Covid-19. Tots dos centres ja estan fent les visites de familiars, també a distància.

En uns termes similars ho està gestionant la residència Sitges Park, que va arribar a tenir 29 usuaris i 10 treballadors en positiu. Les visites s’efectuen a l’entrada al centre, on ja hi ha una porta amb mampara de plàstic, que permet mantenir les distàncies.

Les dues residències que han viscut una situació més tensa (Las Magnolias i el Redós de Ribes) també han obert la porta a les visites. El baix número de contagiats (la residència del Camí Capellans només té tres positius; la de Ribes no proporciona xifres) ha facilitat efectuar les visites en espais lliures de contacte.

La contenció i el trasbals, al costat de la cura i l’amor, tenen en les residències el reflex d’una realitat en contrast. Han estat el focus de la pandèmia i no abaixen la guàrdia. Estrictes en la seguretat i en els protocols, la seva principal missió és vetllar per la salut i el benestar dels residents i l’atenció i la confiança dels familiars.

A L’Eco d’aquesta setmana publiquem un reportatge sobre com estan vivint la nova normalitat les residències locals. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Visita a l’Hospital, ara fa deu dies

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)