LOADING

Type to search

Actualitat Carnaval Festes

Les xarxes socials i la sàtira, protagonistes del Carnaval més atípic

L’ambientació carnavalera d’una de les façanes decorades, al Cap de la Vila.

El Carnaval 2021, marcat per les mesures de seguretat i el distanciament físic en totes les seves propostes, s’ha traslladat en gran mesura a les xarxes socials. Avui, que hagués estat el Dia del Fardo, el més destacat són les xatonades particulars que se celebren a les cases (avui 13 de fenrer és el Dia Internacional del xató) i un nou capítol de la ja coneguda com Guerra de pancartes entre Sitges i Vilanova.

Tot i el confinament, la Comissió ha donat consignes a través de les xarxes oficials dels complements que cal lluir cada dia, i també ha organitzat el 4t. Concurs de balcons, façanes i finestres de Carnaval, en la que guanya protagonisme el veïnat de Sitges posant el color a les seves cases. Algunes de les colles que habitualment participen a les rues han decorat alguns aparadors d’establiments.

El Carnaval, però, s’està vivint a les xarxes socials. El retorn de Telefot, el passat Dijous Gras, amb el seu programa especial, que va incorporar l’Anti-Arribo del Carnaval 2021 i el Predicot per part dels emissaris de SM Carnestoltes i de la Reina del Carnaval, ha pres protagonisme. Aquest especial va comptar amb la presència de Josep Maria Alegre i Blai Fontanals, que van explicar els orígens de la televisió carnavalera, i els que van ser els tres presentadors habituals, ja fa molts anys, Josep Maria Rosés, Vinyet Sánchez i Paco Muñoz.

Les entitats també han volgut ser presents a les xarxes i celebrar aquest Carnaval 2021. La Societat Recreativa El Retiro ha organitzat una masterclass de Carles Montserrat per fer un bon xató avui dissabte, i demà diumenge farà un programa a partir de les 17h, Directe de Carnaval, La rua va por dentro, amb la col·laboració de Canal Negre i MaribelYaNoTeVe, en el que hi haurà el VAR del debat, personatges, entrevistes i música. L’Agrupació de Balls Populars de Sitges ha preparat el vídeo Cabaret a Casa, amb la participació de Mercè Garcia, Juzz Ubach i Oriol Nebleza, mentre que el Carrusel del Casino Prado ha fet un vídeo per convidar a tot el seu públic fidel a l’espectacle de l’any vinent.

Però un dels elements que ha atret l’atenció a primera hora del matí d’avui dissabte ha estat la pancarta que un grup de castellers dels Bordegassos de Vilanova han desplegat a la Fragata una pancarta de grans dimensions amb la imatge d’una torre de 8 amb folre de la seva colla i la inscripció “Ganes de tornar-vos a veure”, emulant la de Joan Laporta a Madrid. També han disfressat les estàtues de Rusiñol i Cases de la mateixa Fragata, amb motius carnavalers vilanovins.

Tot feia pensar que es tractava d’una resposta a la doble acció que un grup e membres de la colla carnavalera No K-lia va fer dimecres a Vilanova, quan van penjar una pancarta a l’Ajuntament d’aquesta població on deia “El xató és de Sitges”. Posteriorment, també van col·locar uns pòsters del 4de8 de la Jove de Sitges cap a munt i d’un altre 4de8 dels Bordegassos cap per avall davant el local d’aquesta colla.

En realitat, però, la pancarta dels vilanovins estava prevista des de feia mesos. Com també la de No K-lia. I, segons sembla, la informació de la pancarta vilanovina va arribar a un membre de la Jove de Sitges i per aquest motiu van portar les dues imatges davant del local de la colla rival pr avançar-s’hi.

Notícies relacionades:
El Carnaval de Sitges comença amb sàtira… a Vilanova (10 de febrer de 2021)
El Carnaval es manté a les pantalles (11 de febrer)
La gresca de No K-lia continua… ara al Prado (11 de febrer)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure