LOADING

Type to search

Actualitat Cultura

L’Escola de Grallers, distingida amb la Creu de Sant Jordi

Grallers i timbalers de l’Escola, entrant al Cap de la Vila, l’any 2019

El Govern de la Generalitat de Catalunya, segons acaba d’anunciar la seva portaveu Patrícia Plaja, ha distingit l’Escola de Grallers de Sitges amb la Creu de Sant Jordi. Han valorat la seva contribució en la conservació i la transmissió del patrimoni musical de la gralla, així com per la seva brillant trajectòria de mig segle d’història.

La distinció ha arribat gràcies a la col·laboració entre l’entitat i l’Ajuntament. La sessió plenària del passat mes de febrer va aprovar per unanimitat una moció en la qual s’instava el govern de la Generalitat concedir la Creu de Sant Jordi a l’Escola de Grallers, l’any del seu 50è aniversari.

El president de l’Escola de Grallers, Blai Fontanals, explica que “aquesta distinció reforça la feina feta en aquests 50 anys, les idees i el compromís per treballar en favor de  la conservació i difusió de la música tradicional” i té un record per “totes les persones que han passat per l’Escola i totes elles han contribuït a arribar fins aquí”.

L’escola és la cinquena entitat sitgetana que rep la Creu de Sant Jordi, després de L’Eco de Sitges, que la va rebre el 2011, el Casino Prado, la Societat Recreativa El Retiro i el Festival de Cinema, que van ser distingits l’any 2017.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure