LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

L’espigó de la Punta concentra joves per a celebrar la finalitació de l’Estat d’Alarma

Desenes de joves amb cares alegria somrients van sortir la passada matinada pels carrers de Sitges, especialment a l’espigó de la Punta, per a celebrar l’acabament de l’Estat d’Alarma. Altres, com els bars encara estan tancats, van festejar la fi d’aquest període tan dur des dels seus balcons. Han estat més de sis mesos amb fortes restriccions, però ara els indicadors comencen a baixar i al carrer es comença a percebre certa eufòria.

La major part del moviment registrat aquesta matinada ha estat a la Fragata i al voltant de l’espigó de la Punta. Desenes de joves –en molts casos, adolescents– s’han ajuntat per celebrar la finalització de l’Estat d’Alarma. En la major de part de casos no portaven mascaretes ni respectaven la distància social. L’espigó va ser durant l’estiu i la tardor passada un dels punts de concentració de joves a les nits, abans de la implantació del toc de queda. En algunes ocasions, la Policia Local va organitzar àmplies operacions de control, com la de la nit de l’11 de setembre, que va suposar 73 denúncies. Aquesta nit passada, hi havia una patrulla de la Policia Local a la Ribera.

Al marge de la concentració a l’espigó, les celebracions de joves en altres punts de la vila han estat discretes i puntuals. En alguns casos, hi ha hagi gent que ha sortit als balcons amb l’objectiu de compartir la nova etapa amb altres veïns. El tancament de bars i locals d’oci nocturn ha impedit altres concentracions i moviments. Sí que hi ha hagut, com ha estat habitual els últims mesos, algunes festes en domicilis particulars.

Avui diumenge, després de gairebé sis mesos sense fer-ho, els bars i restaurants poden obrir fins a les 23 hores i tornaran a servir sopars. Un bri d’aire fresc per un sector que estava totalment ofegat i necessitava aquesta mesura per a obreviure i més en una població com Sitges, amb una pressió excessiva dels preus dels lloguers i el sòl.

Els comerços, gimnasos i cinemes i teatres també podran tornar a obrir fins a les 11 de la nit, tot i que amb restriccions d’aforament en l’interior. En la mobilitat hi ha novetats: els ciutadans es podran moure lliurement per l’Estat espanyol. No obstant això, s’han de tenir en compte les restriccions que hi pugui haver a les diverses comunitats espanyoles: a les Canàries, Balears i País Valencià encara hi ha toca de queda i és necessari una PCR negativa per viatjar a les illes.

Tot i això, encara s’ha de continuar prenent mesures de seguretat per evitar que la pandèmia revifi, ja que la majoria de la població encara no està vacunada i manca el gran gruix que més relacions socials té. A causa d’això, els contagis no s’aturen, però sí que ho fan les hospitalitzacions. La batalla està a punt de guanyar-se, però falta camí per recórrer.

Notícies relacionades:
El risc de rebrot baixa dels 100 punts a Sitges (6 de maig de 2021)
73 denúncies en una nit per incomplir les mesures (12 de setembre de 2020)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure