LOADING

Type to search

Actualitat

L’estiu deixa quatre cries de cap d’olla a les costes del Garraf

El territori s’ha convertit en una zona d’importància per aquesta espècie de cetaci

Un cap d’olla gris amb la seva cria, a les costes del Garraf. (Ricard Marcos)
Un cap d’olla gris al Garraf. (Oriol Giralt)

Les costes del Garraf són una zona d’importància per les cries de cap d’olla gris. Es tracta d’una espècie de cetaci, un dofí de mida més aviat gran, que s’alimenta sobretot de cefalòpodes, i que es troba a certa distància de la costa, entre els 500 i els 1.200 metres.

Segons els estudis de l’associació Cetàcea al territori, han observat any rere any la presència de cries acabades de néixer d’aquest mamífer a les costes del Garraf. Durant el 2020, es van registrar 24 cries i, aquest estiu, ja se n’han detectat quatre. Aquests nombres, i també el fet que algunes de les mares identificades han estat vistes amb cries diferents en diferents anys, demostren, segons l’entitat, la importància que té aquesta zona per a l’espècie.

D’altra banda, la gran diversitat del relleu submarí del davant de la comarca afavoreix la presència d’altres espècies de cetacis, que són una espècie protegida (cosa que fa que la navegació al seu voltant estigui regulada). Durant aquest 2021, Cetàcea ha pogut observar fins a un total de sis de diferents. També han constatat un augment de les observacions de dofins ratllats i rorquals comuns; aquests últims, en agrupacions de fins a set individus en una mateixa zona en dies determinats.

Notícies relacionades:
Més de 200 balenes han visitat aquest estiu les costes de Sitges (1 d’agost de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure