L’Estudi Vidal acull una exposició amb imatges de les primeres manifestacions del moviment LGTBI a Barcelona i Nova York

Una de les fotografies presents a la mostra
- Publicitat -

L’exposició Barcelona-Stonewall, un viatge d’anada i tornada, comissariada pel Centre LGTBI de Barcelona, arriba a Sitges impulsada per l’Associació Gay Sitges Link. La inauguració és avui divendres a l’Estudi Vidal, que recupera la seva programació, després del tancament de la sala amb motiu de la Covid-19.

La mostra reuneix imatges que representen els orígens del moviment LGTBI, amb la força i el contundent missatge de les primeres reivindicacions del dret a la llibertat sexual i a la lliure expressió. Moltes de les fotografies pertanyen a diferents col·leccions i es van reunir l’any passat amb motiu de la commemoració dels 50 anys dels fets de Stonewall, l’origen del 29 de juny com a Dia Internacional de l’Orgull. L’exposició reuneix 34 fotografies en blanc i negre que mostren moments de les primeres manifestacions del moviment LGTBI:  les de Nova York de 1970, convocades com a resposta als fets produïts la matinada del 28 de juny de 1969 al bar Stonewall-Inn, i les de Barcelona, l’any 1977 a les Rambles.

L’Estudi Vidal, seguint les indicacions de limitació d’aforament i les mesures de seguretat, recupera el programa amb algunes de les exposicions ajornades i les programades per aquest estiu i la tardor.

D’aquesta manera, a poc a poc, la vida cultural comença a despertar, com va despertar un clam de llibertat fa mig segle, i que gràcies a les fotografies del moment avui es configura com un marc indiscutible d’una generació que va encetar una lluita encara viva en molts àmbits.

Al costat del missatge, les fotografies, entre elles de la reconeguda fotògrafa barcelonina Colita (Isabel Steva), exhibeixen la genialitat d’una la mirada sobre una lluita, rere un objectiu, en el llindar entre l’art i el testimoniatge.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats