LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

L’evolució positiva de contagis, el nou context de les residències, Corpus i l’ampliació del Govern, a L’Eco

La nova normalitat en la que de desembocar la progressiva reobertura de serveis i de relacions socials queda recollida a L’Eco d’aquesta setmana, tant en els articles relacionats a l’impacte local de la Covid-19, com en altres de context més general, però que inevitablement estan condicionats per la situació actual, com la celebració de Corpus, de la Festa Major de Ribes o l’ampliació del Govern municipal de Sitges.

A les nostres pàgines dediquem una atenció especial a analitzar l’evolució positiva de les dades de contagis: en els darrers dies a Sitges només se n’ha registrat un; a Ribes, en l’últim mes han estat tretze; i a Sant Camil només hi ha dos ingressats per coronavirus. Es tracta d’un canvi substancial en el marcador respecte les setmanes i els mesos anteriors.

També us expliquem el nou context que afronten les residències, que han obert les visites presencials, les proves que el Ministeri de Sanitat estan fent a Sitges, la implicació de joves a Càritas Sitges per donar resposta a les necessitats socials i l’impacte que ha tingut la campanya dels restaurants locals aportant àpats a sanitaris en els moments més tensos la crisi que ara es reconduirà cap a altres vies socials.

En l’àmbit socioeconòmic us detallem quins són els dies previstos per a la reobertura de serveis i espais públics i també les dates que tenen programades els hotels de 4 i 5 estrelles per tornar a rebre turistes. També analitzem com viurà el mon de l’oci nocturn la nova situació i que els preus dels locals comercials ni han baixat, tot i l’abast de la crisi.

A banda dels aspectes relacionats amb l’impacte sanitari, humà i econòmic del coronavirus, a L’Eco dediquem una atenció especial a Corpus –que se celebra aquesta setmana sense catifes, però amb diferent s propostes– i a l’ampliació del Govern que decideixen avui en assemblea els res partits de l’executiu i els candidats a entrar. L’ex-alcalde Miquel Forns, també ens escriu un article de records i valoració humana dels seus vuit anys com a màxim autoritat municipal, quan tot just fa un any que va abandonar el càrrec.

A les nostres pàgines també parlem de la renúncia dels balls populars a sortir a la Festa Major de Ribes, de les reaccions a la sentencia absolutòria de José Antonio Blanco, de la plataforma contra el 5G, del posicionament dels grups contraris al projecte de l’Autòdrom, de les noves experiències artístiques d’Alex Voinea i Horacio Elena, de les llagostes de la costa sitgetana i dels records d’un sitgetà que va compartir gira amb Pau Donés. També publiquem un especial sobre els casals d’estiu.

A més de Miquel Forns, aquesta setmana comptem amb les firmes de Núria Camps, Juanjo Corcuera, Josep Daranas, Lluís Jou, Ana López Chica, María Lores, Toni Llorià, Martí Sáez, Santi Plana, Eduard Sánchez i Gerard Talens. Les contres són de Montserrat Esquerda (Sitges) i Amèlia Huete (Ribes).

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.