L’expansió del virus a nivell local, el darrer mariner sitgetà i les noves orientacions dels equipaments culturals, a L’Eco

- Publicitat -

El continu creixement i expansió de la Covid-19 a Sitges i a Ribes i la situació d’elevat risc en què han entrat totes dues poblacions protagonitzen l’atenció de L’Eco d’aquesta setmana. Els focus també se situen en altres temes d’interès local, com el balanç de l’ocupació hotelera aquest estiu, el creixement de l’atur, les propostes d’usos dels equipaments culturals, com serà Santa Tecla i dues apassionants històries locals: la de Juan Rubí, el darrer mariner de Sitges, i els 90 anys dels banys que Buster Keaton va protagonitzar a Sitges.

L’impacte local que està tenint la Covid-19 queda recollit en diverses pàgines de L’Eco d’aquesta setmana, on analitzem les causes, exposem les dades i expliquem diferents històries, com la dels contagis de l’alcaldessa, Aurora Carbonell, i el regidor de Cultura, Xavier Salmerón. També exposem com estan encarant les residències la situació actual, que la Fundació Ave Maria surt del confinament de quinze dies o les diferències entre Sitges i Vilafranca a l’hora de gestionar la Festa Major.

Altres temes d’interès local són les noves orientacions i usos proposats per a l’Escorxador, el Mercat Vell i el Patronat; l’increment de robatoris a la urbanització Montgavina, el pas que les bases locals del PDeCAT a Sitges i Ribes han fet per passar a Junts per Catalunya o la campanya contra el càncer que ha impulsat la sitgetana Clara Miret. També dediquem atenció a les propostes d’una Santa Tecla també confinada.

A les pàgines de Ribes informem de la invasió d’escarabats, les obres que enllaçaran Vilanoveta amb el polígon Santa Margarida de Vilanova, de l’incendi de can Lloses o de les noves propostes del Servei Local de Català.

A L’Eco d’aquesta setmana recollim tres interessants històries de paisatges locals: d’una banda, la de Juan Rubí, l’últim mariner de Sitges; d’una altra, la presència i els banys que va protagonitzar el còmic nord-americà Buster Keaton ara fa 90 anys i que van merèixer l’atenció de la premsa catalana; i, a més l’estiueig a Sitges de la família de l’escriptor modernista Prudenci Bertrana.

En les pàgines de Cultura prestem atenció a diferents propostes, com els festivals Dona, el de Cinema i el Festivalet de Ribes, a més de les exposicions d’Àgora 3 i de Blanca Nicolàs. A Esports, prenen protagonisme el Club Patí Sitges, el bàsquet local i el Rugbi Sitges.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Jordi Artigas, Juanjo Corcuera, Montserrat Esquerda, Graciela Falconi, Jordi Fusté, Llorenç Martínez Vidilla, Pedro Palacios, Xavier Ripoll, Xavier Rovira i Josep Maria Tubau, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella i Alba Vigó. Les contres són d’Antoni Sella (Sitges) i Amàlia Huete (Ribes).

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també ¡ el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats