L’expansió del virus afecta de ple a l’oci nocturn, però també al conjunt del turisme local

El Dos de Maig, poc després de la mitjanit de dissabte

La desproporcionada pujada de casos positius per Covid a Sitges s’ha notat en l’activitat econòmica d’aquest cap de setmana. La vila ha registrat menys visitants que en les setmanes anteriors i diversos locals d’oci nocturn han tancat provisionalment.

L’ambient de dissabte a la nit al Dos de Maig no va tenir res a veure al de la revetlla de Sant Joan o el dissabte posterior, en què el carrer era a vessar de joves. Fos perquè una part substancial d’aquests joves són positius o estan en confinament provisional o fos per l’alarma generada amb les xifres actuals, la quantitat de visitants d’aquest dissabte es va reduir considerablement.

Alguns bars, a més, han tancat fins que millorin les dades. És el cas de Las Vegas, on bona part de grups de joves que han donat positiu hi van coincidir en la revetlla de Sant Joan. També Pachito i Everlasting han decidit reduir el seu horari. Dissabte van tancar a la mitjanit, quan començava a haver-hi més moviment. La resta del dia i vespre van tenir obert, com fan habitualment.

També ha tancat aquest cap de setmana el Sea You, al Port d’Aiguadolç, un altre dels punts que atrau notables quantitat de joves a les tardes. Al mateix temps, el Guitar, que havia d’obrir divendres després de mesos tancats, ha decidit ajornar el retorn.

La Ribera, a les 4 de la matinada de dissabte
Controls policial a la matinada

També la presència de grups de joves a la Ribera i als espigons va baixar significativament. Només alguns grups petits van continuar fent botellot o s’hi van estar a la platja. La Policia Local i els Mossos van desplaçar diverses patrulles per fer control i seguiment.

En canvi, on sí que es va registrar moviment és al carrer Joan Tarrida, que va aplegar una quantitat notable de visitants, en la majoria de casos sense mascareta quan eren al carrer. Al centre del carrer, on resulta més estret, es van produir la majoria d’aglomeracions.

El carrer Joan tTarrida, dissabte a la nit

Notícies relacionades:
Sitges registra 127 positius en 48 hores (3 de juliol de 2021)
El nou brot de Covid també afecta a locals d’oci (2 de juliol de 2021)
El contagi es multiplica per quatre a Sitges en una setmana (1 de juliol de 2021)
La pandèmia pressiona les platges (30 de juny de 2021)
Els nous positius registrats a Sitges ja estan en la vintena d’anys (29 de juny de 2021)

Articles relacionats