L’expansió del virus torna als nivells anteriors a la cinquena onada

Visió aèria del Camí de la Fita, dimarts al vespre
- Publicitat -

La cinquena onada comença a quedar superada. Les darreres dades de contagi se situen a nivells gairebé similars al mes de juny, abans que esclatessin els positius entre els joves. També el conjunt d’indicadors epidemiològics continua baixant progressivament fins a situar-se en termes cada cop més propers a la normalitat.

En els últims set dies hi ha hagut 27 nous positius a Sitges. La primera setmana de juliol havien estat 365. Abans de la cinquena onada, el nombre de nous casos era d’una vintena a la setmana. A Sant Pere de Ribes la xifra ha baixat, però encara no prou: aquesta setmana han estat 48.

El risc de rebrot també continua baixant. Després d’arribar a prop dels 6.000 punts, ara es troba en 233. Es tracta de la millor xifra des de finals de juny. Tot i això, encara està lleugerament per sobre dels límits recomanables. A Sant Pere de Ribes està en 284.

El millor indicador és el de la velocitat d’expansió del virus, que està en 0,55 a Sitges i 0,61 a Sant Pere de Ribes, dues xifres especialment baixes, que exposen la situació de control actual i que permeten intuir que es mantindrà en els propers dies. La positivitat de les proves ja ha baixat del 10 a Sant Pere de Ribes (avui està en 7,40 per cent), mentre que a Sitges està en 10,28.

També la incidència activa a 14 dies continua baixant, fins situar-se en 398 a Sitges i 469 a Sant Pere de Ribes. En la de 7 dies està en 118 i 132, respectivament. Amb aquestes dades, previsiblement, tots dos municipis sortiran del toc de queda, quan finalitzi el període actual, a finals de la setmana vinent. Si no hi ha cap canvi en els dictàmens, la Festa Major se celebrarà sense toc de queda.

Notícies relacionades:
Primer dia en dos mesos sense cap positiu nou a Sitges (9 d’agost de 2021)
Els indicadors tornen a ser superiors a la mitjana catalana (5 de maig de 2021)
L’enduriment de les mesures fa tornar Sitges al toc de queda (4 d’agost de 2021)
El virus frena el seu descens i pugen de nou alguns indicadors (2 d’agost de 2021)
La incidència de la Covid baixa notablement a Sitges, pero encara està per sobre dels mesos anteriors (27 de juliol de 2021)
La cinquena onada porta les primeres defuncions a Sant Camil (24 de juliol de 2021)
El virus ja creix menys a Sitges que a la resta del país (22 de juliol de 2021)
La meitat de la població de Sitges i Ribes ja té la vacuna completa (20 de juliol de 2021)
Baixa la velocitat dels nous casos, però els nivells encara són alts (19 de juliol de 2021)
L’edat dels nous positius torna a pujar (16 de juliol de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats