L’habitatge protegit, el model educatiu, ells grallers i el suplement infantil, a L’Eco

- Publicitat -

L’Eco d’aquesta setmana aborda l’aplicació del 25% del castellà a les escoles de Sitges i Ribes i altres canvis en els models educatius. També parlem de l’habitatge protegit, de les Jornades Repensar Sitges, dels grallers històrics, de la mostra Endimaris o del derbi de futbol. Aquesta setmana L’Eco inclou una nova edició del suplement infantil L’Eco dels Xics, centrat en el Dia Internacional dels Museus i adreçat a la canalla i els seus pares.

Les darrers decisions i notícies que afecten l’àmbit educatiu són abordades a les nostres pàgines. Parlem del rebuig majoritari a la sentència que obliga a l’aplicació del 25 per cent de l’ensenyament en castellà i analitzem quina és la situació de la llengua catalana als centres de Sitges i Ribes. També ens fem ressò de les repercussions locals de la gratuïtat de l’educació infantil a partir del curs vinent, de l’inici del compte enrere per a la reforma de l’Escola Pia o la creació d’un sistema de dades per a l’educació, amb ADN local. També tractem els projectes cooperatius dels escolars de Sitges.

La informació local també passa, una setmana més, per l’habitatge local. Parlem amb alguns dels inquilins dels nous pisos de protecció oficial, que ja han pogut triar els seus habitatges. També expliquem que Aurora Carbonell anuncia la seva intenció de repetir com a cap de cartell d’ERC, que baixa la incidència de la Covid a nivell local i que un col·lectiu ha convocat un referèndum sobre monarquia o república. També abordem les cinquenes jornades Repensar Sitges, que se celebraran els dies 20 i 27 vinents.

També parlem de la nova junta del Retiro, dels 50 anys del restaurant La Masia, de les cinc dècades de dedicació a les gralles de les colles històriques i de la trobada d’enceses de Ribes.

La informació de Ribes passa pels nous ajuts a l’habitatge, la universitat i la cultura, les activitats per a emprenedors, el robatori al CAP de les Roquetes i la pedra seca en risc a la carretera Vella.

A les pàgines de Cultura ens centrem en el festival Endimaris i el Fotomaig. Aquesta setmana entrevistem Joan Ramon Rodríguez, codirector del Festival Jardins Terramar. El relat de Malvasia de Lletres és d’Eugènia Kléber.

Les pàgines de L’Eco in English tracten del rodatge a Sitges d’una sèrie de Netfilx i Sony, de la troballa d’una bomba de la Guerra Civil sense explotar, de la finalització de l’ampliació de les terrasses i de les jornades Repensar Sitges.

A Esports l’atenció està el derbi de futbol, el retorn del torneig Ladies Mediterranean de golf i el bon balanç del Nàutic de l’exercici passat.

Aquesta setmana comptem amb les firmes Julie Bryant, Anna Grimau, Xavi Huete, Pepa Masó, Salvador Miret, Roger Montoliu, Toni Muñoz, Jorge Rodríguez, Mike Rosenberg, Oskar Stöber, Ricard Vicente i Montse Vico, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. L’apunt és de Jordi Vendrell i les contres són de Joan Duran (Sitges) i Teresa Tort (Ribes).

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats