LOADING

Type to search

Actualitat

L’habitatge públic, les platges, la Covid i José Mari Bakero, a L’Eco

El primer L’Eco del 2022 arriba carregat d’informació, amb temes com l’habitatge protegit impulsat per l’Ajuntament, el nou Pla d’Usos de les platges, l’impacte de la Covid, l’augment dels rodatges audiovisuals, les cavalcades dels Reis i el retorn de l’activitat esportiva, entre d’altres temes.

A les nostres pàgines us expliquem els requisits per optar a la primera tongada de 43 pisos d’habitatge protegit dels 175 que té previst construir l’Ajuntament aquest any i el vinent. Detallem com seran els habitatges, però també exposem que els sol·licitants que tinguin menys de 21.000 euros d’ingressos tindran menys possibilitats.

També exposem com serà el Pla d’Usos de les platges, després de l’aprovació per part del Ple, que Sitges va acollir l’any passat el major nombre de rodatges i gravacions i que comencen les obres per adaptar les Cases dels Mestres com a habitatge social. A les nostres pàgines exposem els moviments de diversos persones vinculades a associacions econòmiques per muntar una plataforma electoral i tractem també les noves línies d’ajuts a empreses, de l’arranjament del camí de les Basses i del projecte LGTBIQ per abordar els projectes de salut, entre d’altres temes.

La informació local passa inevitablement per l’impacte actual de la Covid, amb el major nombre de casos registrats des de l’inici de la pandèmia. També ens fem ressò de la paradoxal aventura d’una parella sitgetana que va intentar viatjar a Jordània aquests dies arran els permisos necessaris.

Aquesta setmana estrenem la secció A quatre mans, dels prestigiosos periodistes Rafa Arias i Pedro Palacios, en la qual publicaran reportatges o retrats de persones vinculades a la vila. S’hi estrenen amb un dels grans: l’ex-capità del Barça Jose Mari Bakero en un reportatge de dues pàgines on narra les seves experiències futbolístiques, familiars i sitgetanes. Aquesta setmana també entrevistem l’artista Gerrit Vos i la ballarina Sala Colomino.

L’arribada dels Reis a Sitges, Ribes i les Roquetes, els preparatius de la Festa Major de Sant Pau i el nou Arxiu Digital de Sitges són altres dels temes tractats. El relat de Malvasia de Lletres és d’Eugenia Kléber. També publiquem els relats guanyadors del concurs literari Antoni Sella.

La informació cultural s’atura amb la col·lecció de còmics Capità Catalunya, amb segell sitgetà, l’obertura del curs de l’Escola Municipal de Música, els darrers dies de l’exposició de La Cubana, les propostes teatrals a Sitges i el concert de La Prèvia.

Els esports repassen l’actualitat del cap de setmana i la represa de l’agenda futbolística, la renovació de la ribetana Aitana Bonmatí pel Barça, l’estrena en el primer equip del RCD Espanyol Aleix Gorjón i l’Open d’escacs del Sunway.

Les pàgines L’Eco in English repassen l’impacte de la Covid, el manteniment d’espai suplementari de les terrasses, el balanç de la Nit de Cap d’Any i l’accident d’un ciclista al Garraf.

La informació de Ribes aborda la situació del personal de Sant Camil, el creixement del municipi, la detenció d’un lladre a les Roquetes i la reclamació de més contenidors per part dels veïns de Rocamar, entre d’altres.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de  Magí Almirall, Rafa Arias, Andreu Bosch, Sílvia Cester, Juanjo Corcuera, Esther Domingo, Lluís Giralt, Ross Golding, Ángelo Gómez, Roger Gregory, Albert Guillaumes, Ferran Martínez, Josep Orriols, Pedro Palacios i Martí Sáez, més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. L’apunt és de Jordi Inglada i les contres d’Anton Ferret.

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure