L’Hospital celebra el seu patró amb un senzill acte de reafirmació

- Publicitat -

Com no podia ser de cap altra manera, ha estat un Sant Joan atípic a l’Hospital. Com ho ha estat també a tot el Poble Sec, que de manera insòlita i inèdita va mostrar ahir una plaça Catalunya pràcticament deserta, excepte per la presència d’infants que tiraven petards. La Covid-19 ha obligat a cancel·lar gairebé totes les activitats de Sant Joan, tot i que n’ha acollit una simbòlica i significativa a l’era de l’Hospital, aquest matí.

Aquest Sant Joan no hi ha hagut missa en la petita capella de l’Hospital, però, en canvi, s’ha celebrat una pregària als jardins, seguint estrictes mesures de protecció i seguretat. Ha estat una pregària oficiada pel mossèn del Poble Sec i en la qual ha intervingut l’alcaldessa, Aurora Carbonell, i l’administrador del centre, Albert Oliver. Hi ha participat els residents, ubicats a les recomanades distàncies socials, que superaven els dos metres. També hi ha assistit mossèn Pausas i el regidor de NH, Ignasi Rubí, que és patró de la Fundació de l’Hospital, i el també patró i ex-administrador, Fernando Herraiz.

Durant la seva intervenció, Aurora Carbonell, ha destacat la gestió que ha fet l’Hospital en la crisi del coronavirus, en què ha aconseguit mantenir els 106 residents i 84 treballadors sense cap contagi. L’alcaldessa ha felicitat l’equip del centre per les estrictes mesures de seguretat que va implantar des d’abans de la irrupció del coronavirus.

Aquesta setmana, els residents de l’Hospital han començat a rebre visites de familiars als jardins del centre. Les visites s’efectuen amb cita prèvia per evitar coincidències, i tenen una durada màxima de 20 minuts. Hi poden assistir un màxim de tres familiars per resident.

Notícies relacionades:
Les residències ja reben els familiars (15 de juny de 2020)
El pas de la Covid-19 deixa 39 defuncions a les residències locals (26 d’abril del 2020)
L’Hospital posa la barrera al virus i confirma que no té cap contagi (25 d’abril de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats