LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

L’hostaleria pateix cancel·lacions per l’expansió del virus i les restriccions

L’allotjament torna a ser el sector més afectat, mentre que el comerç està venent menys que les festes de l’any passat

Fotografia: Marta Juez. La platja de la Fragata de Sitges avui al migdia.

Les restriccions imposades pel Govern que van entrar en vigor el passat 24 de desembre, vigília de Nadal, han marcat l’inici de les festes nadalenques per l’hostaleria i el comerç. Les cancel·lacions s’han imposat tant entre els hotels, com els restaurants, tant per l’expansió del virus com per les mesures implantades.

L’augment de contagis de Covid-19 ha provocat aquestes dràstiques mesures, reduïnt els aforaments al 50 per cent en els interiors dels locals i la reducció de les trobades socials a un màxim de 10 persones. Aquestes dues mesures han perjudicat greument el sector de l’hostaleria, que ha vist com les restriccions d’aforament i de reunió, han provocat un seguit de cancel·lacions pels dinars de Nadal, Sant Esteve i la nit de Cap d’Any. L’altre gran afectat ha estat l’oci nocturn, que també ha hagut de tancar portes.

El comerç local també viu un moment complicat i fonts de Sitges Comerç asseguren que les vendes estan per sota les de l’any passat. El pont de desembre ja no va ser bo i el fet que entre Sant Esteve i Reis només hi hagi un diumenge i cap dissabte fa que els comerciants no siguin gaire optimistes ja que, en gran part, les vendes són a la gent passant o de cap de setmana. Sònia Romà, vicepresidenta de l’associació de comerciants, assegura que “ha costat molt arrencar la campanya. S’ha centrat tot en els últims dos dies. El cap de setmana anterior a Nadal, que sempre marca la pauta, va ser un desastre”. Les sensacions en aquesta primera part del Nadal no són massa bones, però Romà espera de cara a Reis la situació millori.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure