
La setmana passadaes va iniciar el compte enrere de Corpus, amb la presentació principals detalls i protagonistes de la festa. En un any novament marcat per la pandèmia de la Covid-19, i unes restriccions que a poc a poc es van flexibilitzant, però que encara són insuficients per celebrar actes amb la normalitat que es voldria, s’ha presentat un programa amb més activitats respecte a l’any passat i que en bona part recupera de forma adaptada algun dels moments més emblemàtics de la festa.
A través d’un vídeo difós per la Comissió de Corpus, s’han conegut els principals personatges de la festa: primer de tot l’autor del cartell que ha estat realitzat per l’artista Albert Llobet, en segon lloc l’autora del Pregó del Clavell, que enguany anirà a càrrec de la periodista Anna Grimau i que s’emetrà de manera virtual a través de les xarxes socials, divendres 4 de juny a les 19 hores, i el tercer personatge, l’encarregat de la decoració del Pati Blau, serà Àngel Lorenzo.
Un dels principals reclams de Corpus són les catifes de flors, la Processó i les tres parelles de gegants, el Drac i l’Àliga que cada any hi prenen part. Per aquest motiu la Comissió, juntament amb la Regidoria de Tradicions i Festes, ha treballat perquè novament puguin recuperar el protagonisme perdut, confirmant-se que enguany diumenge 6 de juny hi haurà cinc catifes i l’imaginari festiu exposat en cadascuna d’elles. Des de les 11 hores fins a les 18.45 hores hi haurà un circuit unidireccional, que s’iniciarà a la plaça de l’Ajuntament, i finalitzarà al Racó de la Calma, on fins al migdia també s’hi podrà veure l’Ou com balla a l’entrada del Palau de Maricel.
La culminació de la festa arribarà a partir de les 19 hores, amb l’emissió de l’especial sobre Corpus, amb un reportatge sobre la confecció de les catifes i tots els detalls de la festa, a més de l’emissió en directe dels Gegants, Drac i Àliga trepitjant les respectives catifes. Posteriorment, s’iniciarà la processó de Corpus que, igual que l’any passat, es farà a l’interior de la parròquia i a la plaça del Baluard, comptant també amb la presència dels elements del seguici, l’Escola de Grallers de Sitges i els Grallers i Timbalers Sitgetans Marcets, en un espai completament tancat al públic, a excepció de l’interior de l’església que tindrà l’aforament controlat.
D’aquesta manera l’imaginari festiu tornarà al carrer en un format adaptat, i obre el camí d’un possible retorn de la resta de balls populars en les pròximes festes locals.
Una de les primeres activitats ha estat l’exposició que es pot veure a Can Falç. Es tracta d’una mostra que vol homenatjar als sitgetans que any rere any han contribuït en l’elaboració de les catifes de flors com un dels principals trets distintius de la festa, a través d’un recull d’imatges, tant antigues com modernes. Juntament amb altres activitats paral·leles faran de preludi d’una festa que centrarà bona part dels actes entre el 4 i el 6 de juny.
El mateix pati de Can Falç es farà la 81a Exposició de Clavells, que enguany deixa els Jardins del Retiro en un format molt més reduït respecte a edicions anteriors i que s’inaugurarà dissabte 5 de juny, a les 19 hores. Finalment el mateix dissabte de Corpus també es podran veure els Gegants, el Drac i l’Àliga exposats a l’entrada de l’Ajuntament, ocupant el lloc que tenen reservat durant les festes populars, a més de poder ser observats l’endemà juntament amb les catifes. El format d’exposició, sigui en algun equipament o de manera itinerant, protagonitzarà la celebració de Corpus d’aquest any.
Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA