Limitació als cohets amb tro

Un diable, tirant foc per Festa Major

Canvi substancial en la normativa municipal que regula el llançament de pirotècnia a Sitges. La modificació de l’actual ordenança de Soroll, amb els vots favorables dels partits del Govern (ERC, PSC, SGI, GS i EM) i l’abstenció dels tres regidors no adscrits que ara militen a Valents, limita l’ús de coets amb tro a certes dates assenyalades del calendari anual. Concretament, a les celebracions de festivitats tradicionals i populars i a activitats d’especial rellevància. Durant la resta de l’any, els petards hauran de ser sense afectació acústica i, per tant, només amb efectes lluminosos.

A la pràctica, això significa que fer servir pirotècnia sonora en situacions fins ara habituals –com casaments, celebracions esportives o els dies previs a Sant Joan– estarà prohibit i, en conseqüència, serà sancionable. De fet, en el cas de la revetlla del solstici d’estiu, la nova regulació estipula que els únics dies permesos per tirar coets amb detonació seran el 23 i el 24 de juny i manté les directrius de fer-ho a un mínim de 100 metres de benzineres, ambulatoris o zones forestals.

Pel que fa a les festivitats tradicionals, com poden ser les festes majors de Sant Bartomeu i Santa Tecla o les festes populars del Poble Sec i les Cases Noves, serà el mateix Ajuntament qui designi quines són les entitats autoritzades per cremar i en quins llocs ho poden fer. El consistori també es compromet a difondre aquesta informació amb la “màxima antelació possible” perquè els veïns amb sensibilitat acústica o amb animals domèstics n’estiguin al corrent.

Articles relacionats