LOADING

Type to search

Actualitat

L’impacte de la Covid a l’escola i l’economia, els moviments polítics i les ocupacions, a L’Eco

A L’Eco d’aquesta setmana posem l’atenció en l’impacte que està tenint la Covid en l’economia local i el retorn a l’escola, els moviments del tauler polític local (al PSC i a Ciutadans), les queixes dels veïns dels habitatges d’ImmoCaixa i dels de les Cases del Mar, la denúncia a l’Ajuntament de seixanta treballadors interins, la Mitja Marató i La Pregonera, entre d’altres. Amb L’Eco d’aquesta setmana trobareu el llibret de La Pregonera.

L’abast de la sisena onada mereix una àmplia atenció a les nostres pàgines d’aquesta setmana. Ho fem des d’una òptica sanitària, on exposem totes les dades d’evolució del virus. També en l’àmbit escolar i econòmic, on recollim dades, balanços i opinions.

La informació local també passa per les queixes dels veïns de l’edifici de protecció pública d’ImmoCaixa a La Plana Est pel que denuncien com “inacció” de la propietat”. També detallem el nou augment del peatge de Vallcarca, expliquem que el PSC haurà de triar entre dos candidats per encapçalar la llista del 2023, que els tres regidors de Ciutadans han deixat el partit per ingressar a la nova formació Valents, que una seixantena de treballadors municipals han denunciat l’Ajuntament i de la detenció de dos lladres que operaven a la vila.

També prestem atenció a la revisió del passat esclavista d’alguns americanos d’origen sitgetà, els preparatius de la Festa Major de Sant Pau a Ribes, la celebració de Sant Sebastià i la crida per recopilar fotos dels Gegants Vells. Aquesta setmana entrevistem l’actriu Anna Barrachina i Maria Moragues, titular d’una botiga de joguines. El relat de Malvasia de Lletres és d’Eugènia Kléber. També revisem la relació entre desaparegut Oriol Bohigas i Sitges.

La informació cultural passa pel programa de La Pregonera, la primera nit temàtica al Cineclub, els preparatius de la nova Escola Municipal de Música, el nou llibre d’Isabel Coll sobre Enric Clarasó i l’exposició de Daniel García i Crespo.

Les pàgines d’Esports s’aturen a la Mitja Marató, la Marxa nòrdica de Ribes, el cros de Sant Pau, els liderats del Sitges i la Penya Jove, el campionat d’escacs i el torneig de colles de Sant Pau. També trobareu els resultats i classificacions dels equips locals.

La informació de Ribes posa l’accent en les queixes i malestar dels veïns de les Cases del Mar per les ocupacions de pisos, l’acumulació de contenidors vells al Parc Central i els bons nivells del reciclatge de vidre.

A les pàgines L’Eco in English us expliquem l’0imopacte local de la Covid, la mitjana d’edat dels nous positius, els ajuts a emprenedors i el posicionament de la vila com espai de rodatge audiovisual.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Patricia Benson, Manel Carbonell, Sali Esparducer, Montserrat Esquerda, Pere Izquierdo, Brandon Jones, Alfons Malet, Marisa Mena, Pep Moliné, Carina Mut, Ful Navalón, Xavi Nin, Àxel Niumann i Josep Maria Tubau, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. L’apunt és de Núria Fortuny i les contres són de Lluís Jou (Sitges) i Belén Álvarez (Ribes).

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure