LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

L’índex de contagi creix a Sitges i es desborda a Sant Pere de Ribes

El carrer Illa de Cuba, divendres passat, amb els bars i restaurants ja tancats

L’índex de contagi s’ha doblat en només dos dies a Sitges i arriba als 426,21 punts, mentre que a Sant Pere de Ribes està registrant nivells extremadament alts i se situa en la frontera dels 800 punts. El nombre de nous positius en les últimes 48 hores a Sitges ha estat en baix en comparació amb els tres dies anteriors, mentre que a Sant Pere de Ribes continua incrementant de manera exponencial.

Índex de contagi a Sitges
Índex de contagi a Sant Pere de Ribes

Dimecres de la setmana passada, l’índex de contagi a Sitges era de 172,87 punts, divendres se situa en 197,79, però ahir va saltar als 315,74 punts. Avui està en els 426,21, amb un rebrot d’1,77. Es tracta d’una xifra similar a la que hi ha en el conjunt de Catalunya: 466,49 punts amb rebrot de l’1,28. A partir dels 100 punts, l’índex es considera alt.

On les dades comencen a ser alarmants és a Sant Pere de Ribes. Avui, l’índex de contagi està en els 798,55 punts, el més alt registrat mai en aquest municipi. El rebrot arriba ja al 3,69. Fa cinc dies, l’índex estava en els 197,59 punts.

Els nous positius també pugen considerablement a Sant Pere de Ribes: en només 48 hores s’han detectat 23 casos nous, que en són 51 en només cinc dies. A Sitges, han estat sis en 48 hores, però 37 en cinc dies. En percentatges de creixement de casos, Sitges se situa lleugerament per sobre de la mitjana nacional: un 8,20 per cent en cinc dies (davant el 7,76 de tot Catalunya. A Sant Pere de Ribes és un 11,43 per cent.

Notícies relacionades:
Sant Camil detecta un brot entre treballadors i pacients (20 d’octubre de 2020)
Tots els residents i el personal de l’Hospital donen negatiu en els tests de Covid-19 (19 d’octubre)
Sitges registra 31 positius nous en tres dies, però manté l’índex de contagi a la meitat de Catalunya (18 d’octubre de 2020)
El contagi i els nous positius a Sitges és la meitat que en el conjunt de Catalunya (15 d’octubre de 2020)

Magí Fortuny i Poch 20/10/2020

L’hospital ribetà canvia els règims d’operacions i visites per a garantir la seguretat i contenir els contagis

Tothom està exposat a contagiar-se de coronavirus. També aquelles persones que mantenen totes les precaucions i que, justament, són les encarregades de vetllar pel retrocés de la pandèmia. Si aquest dimarts se sabia que Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública de la Generalitat havia donat positiu, avui dimecres ha sigut l’Hospital Sant Camil qui ha fet públic que s’ha detectat un brot entre dotze treballadors i pacients del centre. La direcció del Consorci Sanitari ha explicat que, des que s’ha conegut el primer cas, “s’ha actuat amb rapidesa”, realitzant tests PCR a tots els afectats amb l’objectiu de conèixer l’origen i la magnitud dels contagis i poder emprendre les corresponents mesures de contingència”. Totes les persones que han donat positiu estan aïllades per tal de tallar la cadena de transmissió.

Paral·lelament, l’hospital ribetà ha pres altres decisions per tal de garantir la seguretat de professionals, pacients i familiars. D’entrada, es desprogramen algunes activitats quirúrgiques no urgents, malgrat que es continuarà donant prioritat als pacients amb patologies no-Covid sempre que es garanteixi la seva seguretat. Pel que fa les visites exteriors, queden prohibides a la zona de residència i limitades a l’àrea d’hospitalització i urgències. En aquest cas, només podran estar acompanyats els menors, les persones dependents, els pacients que es troben en el final de la vida, les dones que han donat a llum i aquelles persones que la seva situació clínica ho requereixi. Finalment, també s’ofereix la gratuïtat de les televisions a les habitacions durant els propers dies per tal de fer “una mica més confortable” l’estada dels pacients que no poden rebre visites.

L’Hospital Sant Camil recorda que totes aquestes mesures poden canviar en qualsevol moment “segons l’evolució de la situació” al centre. La direcció assegura que, “seguint els protocols que marca el Departament de Salut, s’actuarà de la forma més adient per a evitar contagis i garantir la seguretat” de tothom. ARTICLE ANTERIOR L’índex de contagi creix a Sitges i es desborda a Sant Pere de Ribes SEGÜENT ARTICLE Entrada siguiente

Seccions

Eleccions 26MEntrevistes als candidats

Publicitat


Sitges registra 31 positius nous en tres dies, però manté l’índex de contagi a la meitat de Catalunya (18 d’octubre de 2020)
El contagi i els nous positius a Sitges és la meitat que en el conjunt de Catalunya (15 d’octubre de 2020)
Tots els residents i el personal de l’Hospital donen negatiu en els tests de Covid-19 (19 d’octubre)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA