LOADING

Type to search

Actualitat

L’Institut de Robòtica crea un lector de mà intel·ligent

La LaudryID, integrada a la Fundació Ave Maria

L’Institut de Robòtica per a la Dependència ha presentat aquesta setmana un innovador lector de mà intel·ligent, per aplicar a la LaundryID, la bugaderia de roba promoguda per la Fundació Ave Maria, on desenvolupen la seva feina persones amb diferents capacitats des de 2017.

L’innovador lector permet una major traçabilitat de la roba, millorant la classificació en els centres residencials. L’eina incorpora una tecnologia superior a l’existent basada en un canvi de xips de baixa freqüència per uns duals, procurant una informació més específica i de fàcil utilització.

La progressiva incorporació d’innovacions en la robòtica al servei de la inclusió laboral i la dependència és l’objectiu principal de l’Institut i la Fundació Ave Maria, que compten amb la participació d’Extra Software –empresa de desenvolupament tecnològic– i el fabricant de la maquinària per a les bugaderies.

El personal responsable de l’activitat compta amb una tecnologia que facilita la seva feina i permet un òptim resultat en l’organització de la roba, la seva classificació per propietari i la seva posterior distribució on pertoca. La LaundryID, és la bugaderia intel·ligent de la Fundació, que dóna servei a la residència del mateix centre i serveix a altres centres i empreses.

El desenvolupament tecnològic al servei de la dependència procura cada any nou llocs de treball i al mateix temps és un espai de socialització i aprenentatge. Els qui hi treballen són experts, que gràcies als avenços de l’Institut de Robòtica han anat incorporant dispositius i aplicacions que complementen la feina manual i el control en la seva tasca.

El nou lector de mà ha estat possible per la col·laboració entre l’Institut de Robòtica, que des de Sitges promou la investigació i innovació per millorar la qualitat de vida de persones dependents,  i la Ramon Molinas Foundation, especialitzada en l’acció social en formació i investigació.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)

També pots veure