LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Lleuger repunt de positius a Sitges; estabilitat a Sant Camil

El carrer Marqués de Mont-roig, la setmana passada

Entre el 30 de maig i el 10 de juny, Sitges no va registrar ni un sol cas positiu més per Covid-19. En els últims sis dies, n’ha sumat cinc. No és una xifra excessiva ni preocupant, però sí que manifesta que el virus continua convivint entre nosaltres.

La xifra de 174 contagis a Sitges es va mantenir estàtica durant onze dies. Mai hi havia estat tant de temps sense bellugar-se, però els cinc nous dels últims sis dies trenca la bona dinàmica i també representa una alerta davant les obertures que s’hi acosten amb la fase 3 i la finalització de l’Estat d’Alarma.

A Sant Pere de Ribes, la xifra es manté igual que fa cinc dies, en 201 positius. Divendres en marcava un més, però el recompte posterior els va deixar en la xifra de dijous. Amb tot, els deu dies anteriors, hi havia hagut un lleuger repunt de sis casos.

A Sitges, la xifra de casos entre 1.000 habitants és 6,11, mentre que a Sant Pere de Ribes en són 6,54. Són dues dades notablement millors que la mitjana nacional (8,84) i de la demarcació de Barcelona (9,84).

Els casos positius acumulats són aquells que han donat positiu en alguna prova diagnòstica (PCR o test ràpid), mentre que els casos sospitosos acumulats corresponen a persones que en algun moment han presentat símptomes i un professional sanitari els ha classificat com a possible cas, però no tenen una prova diagnòstica (PCR o test ràpid) amb resultat positiu. Tots ells són casos activats pel servei de vigilància epidemiològica.

A Sant Camil, per la seva part, les dades il·lustren un panorama optimista, després de la forta tensió de finals de març i començament d’abril. El darrer recompte, fet públic ahir, detall que només hi ha un sol cas de malalt per coronavirus.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)