LOADING

Type to search

Cultura

L’obra de Canano s’exposa al Club de Mar

L’obra de Canano (Joan Hurtado) és contrast i és un mirall. L’abstracció entre l’objecte i el subjecte. Una pintura que traspassa el sentit visual per esdevenir pensament. Un concepte capaç de trencar i de construir. Procedent de Sant Martí Sarroca on viu i té el seu taller, Canano es descriu com un català nascut a Jaen. I és un tot un artista nascut pintor. Amant de Velázquez i de Dalí. Acompanya la descripció de la seva obra com qui escriu un poema des de la passió i l’enginy. 

El proper 26 de juliol porta fins a Sitges una selecció de dues de les darreres sèries, Paisatges interiors i Universos paral·lels. Jesús Lomana serà l’encarregat de presentar obra i artista. Es van conèixer a les portes de la National Gallery de Londres fa una dècada i de l’atzar una exposició. 

Les obres de Canano, de gran format, traslladen a un ideari gairebé entre la utopia i la distòpia, en que es conjuga hiperrealisme i abstracció; sobre fusta o paper artesanal. El fons és com una pell, viva, estudiada o improvisada, que és l’escenari sempre d’una idea. Elements naturals, objectes i petites figures humanes se succeeixen en un equilibri entre tons i monocromàtiques escenes, en les que el contrast i els contraris hi tenen un paper destacat. La ironia, la vocació i els somnis. Un univers oníric inaudit. 

La inauguració comptarà amb tres convidats al maridatge, que aporten territori i proximitat. Cava Dogma, Bodegues Parés Baltà i la Granja