L’oci nocturn abaixa la persiana

El Primer de Maig, el passat 23 d’abril durant el confinament (Foto: Josep M. Alegre)
- Publicitat -

Els bars musicals han estat obligats a tancar per les mesures aplicades per la Generalitat i el Ministeri. Avui dijous, els locals ja no han obert i no ho faran fins a nou avís.

La mesura del tancament va ser aprovada ahir per la Generalitat, després que el Ministeri de Sanitat ho anunciés divendres passat. De fet, la Generalitat ja havia intentat aplicar aquesta mesura el mes de juliol, però el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va tombar el decret.

El tancament afecta als bars musicals del primer de Maig i dels carrers del voltant. També als situats en diferents punts del centre o del Port d’Aiguadolç. Les discoteques també estan compreses en aquesta mesura, però a Sitges ja no havien obert des del confinament.

El responsable d’oci nocturn del Gremi d’Hostaleria, Damià Orts, ha manifestat que “aquesta mesura és un rentat de cara dels polítics: no hi ha dades objectives ni cap fonament que justifiqui un tancament sense que hi hagi un Estat d’Alarma”. Orts ha afegit que “tenim llicència legal i paguem els nostres impostos; l’únic que ens pot tancar és un jutge”.

El sector d’oci nocturn de Sitges calcula unes pèrdues del 76 per cent en el que portem d’any en comparació al mateix període de 2019. A Sitges, els locals del Primer de Maig van ser pioners en implantar mesures de protecció, com el control dels accessos, l’obligatorietat de les mascaretes i la implantació de seguretat.

A L’Eco d’aquesta setmana abordem aquest tema i els perjudicis que la mesura generarà per un sector turístic greument afectat per les conseqüències de la pandèmia.

Notícies relacionades:
L’oci nocturn de Sitges es resisteix a tancar (15 d’agost de 2020)
La policia intensificarà la presència a les zones d’oci (14 de juliol de 2020)
Sitges de dia i de nit en temps de confinament (15 de maig de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats