LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

L’oci nocturn de Sitges es resisteix a tancar

El Primer de Maig, en una imatge de fa dues setmanes

Els bars d’oci nocturn de Sitges van obrir ahir a la nit i ho tornaran a fer en els propers dies, si més no fins que no hi hagi una ordre judicial que els obligui al tancament. Així ho han manifestat els seus titulars, que han acollit la mesura del Ministeri de Sanitat de decretar el tancament de tot l’oci nocturn com un gerro d’aigua freda, després d’una temporada extremadament complicada, amb elevades pèrdues, que arriben al 76 per cent en el que portem d’any.

El Primer de Maig va estar ahir obert. També la pràctica totalitat de bars musicals del centre de la vila o del Port d’Aiguadolç, seguint els mateixos patrons aplicats des de la reobertura, a finals de juny. Ho continuaran fent així fins que el decret de Sanitat no surti publicat al BOE i amb els interrogants de quin és l’escenari jurídic que queda després, ja que hi ha una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que tomba les mesures restrictives de la Generalitat.

Fins ara, l’oci nocturn de Sitges no ha estat afectat per les mesures restrictives de la Generalitat, però el decret de Sanitat podria resultar letal per al sector, si finalment s’acaba imposant. Des de la represa, els bars musical obren amb restriccions, però les discoteques continuen tancades.

De fet, els bars musicals de Sitges han estat innovadors en l’aplicació de mesures de protecció. Al Primer de Maig hi ha controls en els accessos, és obligatori l’ús de mascaretes i està regulat el circuit. Aquestes mesures es van implantar a començament de juliol, després que els primers caps de setmana de reobertura es registressin imatges que no respectaven les mesures sanitàries. Els plans aplicats posteriorment han estat considerats modèlics per part d’altres poblacions.

La crisi del coronavirus està colpejant amb duresa al sector de l’oci nocturn. Les pèrdues del mes de juliol van ser del 63 per cent en relació al mateix mes de l’any passar, mentre que l’acumulat entre gener i juliol és del 76 per cent.

El responsable de l’oci nocturn del Gremi d’Hostaleria, Damià Orts, va ser entrevistat ahir per la Sexta, on va mostrar la seva oposició a les mesures de Sanitat i va subratllar que, en el cas de Sitges, resulten encara més paradoxals pels índexs baixo de contagis i per les proteccions aplicades pels mateixos establiments.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)