L’Ofici de Festa Major ret homenatge al personal sanitari

La missa ha sigut l’únic acte oficial de la diada de Sant Bartomeu i s’ha hagut d’adaptar a les mesures de prevenció vigents

- Publicitat -

Una representació de treballadors de diferents sectors de l’àmbit sociosanitari –alguns d’ells, també vinculats als balls populars– ha fet l’ofrena a Sant Bartomeu, patró de Sitges, durant l’Ofici de Festa Major. Ha sigut una decisió excepcional amb la qual s’ha volgut homenatjar la tasca imprescindible que totes aquestes persones han desenvolupat des de primera línia per a combatre la pandèmia del coronavirus.

L’emoció i la contenció han estat presents durant tot l’acte litúrgic, l’únic que s’ha mantingut de la diada de Sant Bartomeu, que ha aplegat unes 185 persones a la Parròquia en un aforament limitat per motius de seguretat. Les restriccions també han afectat el nombre de capellans concelebrants, ja que habitualment n’hi ha entre trenta i quaranta i aquest 2020 només n’han pogut participar cinc i amb la distància social corresponent.

Així mateix, com a mesura de prevenció, al final de la celebració només s’han cantat els goigs al sant, sense fer la tradicional veneració a la seva relíquia ni repartir entre els feligresos l’estampa de recordatori de la Festa Major. Per tal d’evitar aglomeracions i riscos de contagi, l’Ofici s’ha pogut seguir igualment en directe des de totes les llars sitgetanes gràcies a la retransmissió que Maricel TV ha efectuat a través de Canal Blau.

Articles relacionats