L’oposició demana al Govern que s’esforci per recuperar la participació de les entitats econòmiques

Regidors de Junts per Sitges i Ciutadans al darrer Ple fet a la Casa de la Vila, el mes de febrer
- Publicitat -

Junts per Sitges, Ciutadans i Nou Horitzó consideren que el Pacte Local per a la Recuperació Socioeconòmica necessita el retorn de les entitats socioeconòmiques, que van sortir-ne la setmana passada per divergències amb el Govern municipal, per recuperar la seva transversalitat. Els tres partits de l’oposició, però, responsabilitzen a l’executiu de la sortida del Gremi d’Hostaleria, Sitges Comerç i l’Associació Turística de Serveis a les Platges.

Junts per Sitges s’ha ofert com a mediadors entre el Govern i les tres entitats, segons ha manifestat la seva portaveu, Mònica Gallardo, que ha reclamat quina opinió té l’alcaldessa, Aurora Carbonell, sobre la sortida de les tres entitats. La portaveu de JxS considera que el Pacte és una bona eina, però els instruments i els mètodes que s’estan aplicant no són els correctes i ha reclamat al Govern que rectifiqui.

Per la seva part, Ciutadans ha demanat al Govern que reverteixi la situació generada per l’abandonament de les tres entitats i ha reclamat celeritat en les mesures a aplicar: “no s’entén que grans ciutats, com Barcelona, ja el tinguin signat, i Sitges hagi d’esperar al mes d’octubre sense cap justificació”, ha apuntat el portaveu de la formació taronja, el diputat Manu Rodríguez.

En uns termes similars s’ha expressar Ignasi Rubí, regidor de Nou Horitzó, ha apuntat que sense el Gremi, Sitges Comerç i l’Associació de Platges, “el Pacte Local no té sentit ni futur”. Rubí ha demanat al Govern esforç en recuperar la participació dels agents privats.

Els partits del Govern (ERC, PSC, SGI, Guanyem i El Margalló) també han demanat a le stres entitats que es reincorporin al pacte, una mesura a curt termini improbable. Gremi, Comerç i Platges discrepen de l’acció municipal, sobretot, en quatre punts: gestió del top manta, dels pisos turístcs il·legals, del trasllat de sorra i del Festival de Terramar. També consideren que les mesures del Pacte (previstes per mitjans d’octubre) seran tard per a diversos sectors i empreses.

Precisament, avui Luismi García, regidor de Turisme, i Guillem Escolà, de Platges, s’han reunit amb els presidents del Gremi d’Hostaleria, Oskar Stöber; Sitges Comerç, Carlos Prieto; i Associació Turística de Serveis a les Platges, Manel Martínez, per tractar l’encaix de les tres associacions en les accions municipals de recuperació. García i Escolà són els dos regidors que mantenen més bona sintonia amb les tres entitats socioeconòmiques.

Notícies relacionades:
El Pacte Local per a la recuperació perd força amb la sortida dels sectors econòmics (31 de juliol de 2020)
Els sectors econòmics abandonen el Pacte per a la Recuperació per divergències amb l’Ajuntament (29 de juliol de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats