L’oposició fa públic que el regidor Jaume Monasterio devia diners del lloguer a l’Hospital

Junts per Sitges, Ciutadans, Nou Horitzó i Comuns Verds reclamen que l’alcaldessa abandoni la presidència del patronat de la institució per “falta de transparència”

- Publicitat -

Tots els grups de l’oposició al Ple municipal –Junts per Sitges, Ciutadans, Nou Horitzó i Comuns Verds– han redactat un comunicat conjunt en el qual expressen la seva “indignació” pel que consideren un “intent d’ocultació de dades rellevants” per part de l’alcaldessa i presidenta de la fundació de l’Hospital, Aurora Carbonell, en relació a un deute contret pel regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Esports, Jaume Monasterio, en el lloguer d’un habitatge propietat de la mateixa institució hospitalària. Les quatre formacions han estat coneixedores d’aquesta situació després d’haver sol·licitat formalment informació sobre l’estat de les finances de l’Hospital, al qual agraeixen que hagi facilitat aquesta informació de manera “responsable” per entendre que era “d’interès públic” i, per tant, fent-la compatible amb la llei de protecció de dades i la seva política de confidencialitat amb els arrendataris.

Junts per Sitges, Ciutadans, Nou Horitzó i Comuns Verds han pogut constatar que l’impagament de Monasterio ha sigut “reiterat en el temps” i que s’ha produït en el decurs de la seva condició de càrrec electe, “amb un sou públic que suposa un estatus econòmic que pot determinar també el seu dret a l’accés d’un habitatge d’aquestes característiques”. A més, destaquen que mai no n’ha donat “cap justificació” i que, per aquest mateix motiu, la fundació de l’Hospital es va veure obligada a iniciar un procediment judicial.

Per tot plegat, l’oposició en ple reclama a l’alcaldessa, Aurora Carbonell, que abandoni les seves funcions com a presidenta del patronat de la institució per “falta de transparència”. I també exigeixen que tant ella com Júlia Vigó, regidora de Serveis Socials i membre del patronat, donin explicacions públiques sobre aquests fets i sobre les actuacions que duran a terme envers el regidor Jaume Monasterio.

El titular de Serveis Urbans, Mobilitat i Esports ha admès el deute però ha assegurat que ja està “al dia” dels pagaments, tot i que encara no ha pogut donar més explicacions (s’ha compromès a fer-ho durant el transcurs d’aquest dijous) al·legant motius familiars i d’agenda. Per la seva part, l’Hospital té previst enviar un comunicat de resposta en què vol desmarcar-se de les lluites polítiques entre partits i deixar clar que sempre ha seguit els principis de transparència que regeixen la seva gestió. L’última hora sobre aquest cas, a l’edició en paper d’aquest divendres.

Articles relacionats