L’ordenació del trànsit humà a Joan Tarrida punxa en la primera nit

El carrer Joan Tarrida, ahir divenres a la nit
El sistema de cintes separadores, ahir divendres al vespre
Controls policials a la Ribera, ahir a la matinada

El sistema estrenat ahir al carrer Joan Tarrida per ordenar el trànsit de persones no ha acabat de funcionar. Els separadors instal·lats a la tarda no van ser respectats en molts casos i tampoc no van servir per evitar les aglomeracions.

Les cintes separadores tenien com a objectiu evitar concentracions elevades de persones en el centre del carrer, com és habitual en aquesta zona a les nits. Instal·lades al mig del carrer, les cintes havien de permetre que els clients poguessin estar asseguts a les taules i cadires instal·lades a fora, mentre que al mig del carrer s’havia d’afavorir la circulació de gent. La iniciativa va ser conjunta de l’Ajuntament i els mateixos propietaris dels establiments de la zona.

Però el sistema no ha funcionat. A primera hora, les cintes sí que van aconseguir evitar algunes aglomeracions, però ja entrada la nit, el paisatge va ser l’habitual de les últimes setmanes. Els clients dels bars es van concentrar en un elevat volum al carrer, en grups sense mantenir distàncies i en la majoria de casos també sense mascaretes.

La Policia Local va circular en diferents ocasions, tant per Joan Tarrida com el Primer de Maig, que també va atraure un elevat nombre de clients. Però la seva presència no va aturar les aglomeracions. Diverses patrulles de la mateixa Policia i dels Mossos d’Esquadra també van desplaçar-se a la Ribera, en el moment que tancaven els bars a la 1 de la matinada.

Sitges està en toc de queda, entre la 1 de la mtinada i les 6 del matí. Aquesta mesura estarà vigent, com a mínim, fins divendres de la setmana vinent.

Notícies relacionades:
L’enduriment de les mesures fa tornar Sitges al toc de queda (4 d’agost de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats