Magí Fortuny, nou director de L’Eco

Magí Fortuny, al pati d’Àngel Guimerà on va aprendre a caminar (esquerre), i Antoni Sella a la redacció (dreta).
- Publicitat -

L’Eco de Sitges estrenarà nou director el proper 1 d’agost. Es tracta del periodista Magí Fortuny i Poch, que substitueix Antoni Sella i Montserrat, que ha exercit aquesta funció des del desembre de 2013. Sella continuarà vinculat a L’Eco com a membre del Consell d’Administració i com a nou president del Consell Editorial.

El canvi en la Direcció està motivat per la baixa de caràcter permanent del fins ara director. La decisió de la substitució es va prendre a finals de febrer, per voluntat del mateix director, i estava previst fer-la efectiva setmanes més tard. La irrupció de la crisi del coronavirus va obligar a endarrerir el nou nomenament, que va ser pres pel Consell d’Administració en reunió ordinària fa dues setmanes.

Magí Fortuny i Poch (Sitges, 1985) és llicenciat en Ciències de la Informació i periodista coneixedor en profunditat de la realitat social, cultural i econòmica de Sitges i de Ribes. Ha estat l’ànima mater de L’Eco de Ribes des de la seva fundació, quan l’any 2015 va iniciar el seu camí amb edició mensual i, especialment, des que el 2018 va esdevenir setmanal com una nova aposta de Premsa de Sitges SL, editora de L’Eco, per reforçar la seva presència a Ribes. A més de L’Eco, Fortuny ha treballat també a l’agència de comunicació Hydra Media, el departament de comunicació de la Universitat Politècnica de Catalunya, Maricel TV i Canal Blau, a més de col·laborar en altres capçaleres.

El nou director de L’Eco és un home de la casa, que coneix la dinàmica de la redacció i que viu la seva feina amb plena intensitat. Equànim, de bon tracte, treballador infatigable i compromès amb el bon periodisme, Fortuny assoleix la direccció del setmanari en un moment de consolidació del model adoptat per la nova editora quan se’n va fer càrrec, l’any 2013, però amb nous reptes per afiançar el camí iniciat recentment en l’entorn web i en uns moments difícils per a l’economia local com a conseqüència de la crisi de la Covid-19 i el seu terrible impacte socioeconòmic.

El nomenament de Fortuny visualitza l’aposta de l’empresa per la redacció, tant en la Direcció com en els responsables de seccions: Manel Carbonell assumeix Crònica Local; Pol Valls es fa càrrec de les pàgines de Ribes; Bàrbara Scuderi suma la coordinació de la secció Els Dies i les Hores a la que ja feia de Cultura i Josep Soler s’incorpora com a responsable d’Esports. Aquestes tasques es complementen amb les ja consolidades en la Direcció d’Art a càrrec d’Eduard Sentís i la maquetació de la mà de Marta Juez.

Paral·lelament a l’entrada del nou director, el Consell d’Administració també ha nomenat Antoni Sella com a president del Consell Editorial, del qual ja en formava part en tant que director en els darrers sis anys i mig. Aquesta tasca havia estat assumida en aquest temps pel president del Consell d’Administració, Santi Terraza.

El Consell Editorial està integrat, a més per Sella i Terraza, pels periodistes Albert Sáez, director d’El Periódico de Catalunya i Sport; Marçal Sintas, professor de la facultat Blanquerna de la Universitat Ramon Llull; Cristina Muñoz, cap de Documentals de Televisió de Catalunya, i Núria Escalona, professora de Blanquerna i responsable de l’agència Digital Transformers. També en forma part el notari Lluís Jou i Mirabent.

El Consell Editorial té com a funció avaluar els continguts i la línia editorial del setmanari i assessorar la redacció en noves propostes i formats. La nova presidència per part d’Antoni Sella permetrà al Consell exercir la seva tasca des del coneixement profund del funcionament del dia a dia de la redacció.

Articles relacionats