LOADING

Type to search

Cultura

Maricel posa la catifa vermella a Picasso, Dalí, Miró i Sunyer

L’exposició d’entreguerres porta a Sitges obres de primer nivell

El Museu de Maricel es torna a vestir de llarg amb l’obertura d’una altra exposició de primer nivell. Es tracta de Realisme(s) a Catalunya (1917-1936). Del Picasso clàssic al Dalí surrealista, que ocupa la planta baixa de Maricel de Mar i que es va inaugurar ahir dijous.

Picasso, Salvador Dalí, Joaquim Sunyer, Alfred Sisquella, Josep de Togores, Ángeles Santos o Joan Miró són alguns dels noms d’aquesta exposició, que presenta una seixantena d’obres d’artistes catalans en el període d’entreguerres. Són pintures (i alguna escultura) de tall classicista, realista i, fins i tot, tardonoucentista.

Entre les obres exposades destaca un Arlequí (1917) de Picasso, cedit pel Museu Picasso i considerat la principal obra de l’artista malagueny que hi ha a l’Estat espanyol, després del Gernica. Precisament, l’autor és un dels referents de l’exposició pel paper que va jugar en aquella època.

L’exposició està organitzada conjuntament per Museus de Sitges, el Museu de Valls i el Museu de la Garrotxa i comissariada per Mariona Seguranyes. Les obres procedeixen de diferents col·leccions públiques i privades com els museus Picasso, MNAC, de Montserrat, Abelló, de l’Empordà, de Lleida o Víctor Balaguer de Vilanova.