Menys trucades per poder ser atesos 

El CAP de Ribes disposa d’una nova centraleta telefònica digital que eleva el percentatge d’atenció dels pacients fins al 90%

Atencions telefòniques al CAP de Ribes. (Departament de Salut)
- Publicitat -

El centre d’atenció primària Josep Bertran i Miret, a Ribes, es va inaugurar el mes de juny de l’any 2018. Durant aquests gairebé cinc anys de funcionament, una de les queixes més reiterades per part dels usuaris –manifestada en nombroses ocasions a través de les xarxes socials– és que els treballadors del centre no agafen el telèfon. Una circumstància que, en la majoria de casos, no atribueixen al desinterès del personal sanitari sinó, justament, a la manca de personal específic que assumeixi aquesta tasca.

Conscients d’aquesta sensació generalitzada, estesa en moltes altres poblacions del país, el Departament de Salut va iniciar, a finals de l’any passat, el desplegament de centraletes telefòniques digitals en el marc del Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària i Comunitària, que s’allargarà fins a finals d’any i que té per objectiu “donar una resposta més ràpida i efectiva a la ciutadania”. El CAP de Ribes va ser dels primers a tenir instal·lats aquests nous telèfons (el de les Roquetes els rebrà durant les properes setmanes) i els resultats s’han donat a conèixer aquesta setmana.

Segons les dades del mateix Departament de Salut, recopilades durant el passat mes de febrer, la millora de l’accessibilitat telefònica és considerable, fins al punt que ara s’atenen el 90% de les trucades dels pacients. La xifra no es pot comparar amb l’atenció telefònica de mesos enrere, ja que les centraletes eren analògiques i no quedava constància de qui havia trucat ni quantes vegades ho havia fet.

Els terminis de resposta indicats que es fixa el CAP com a objectiu, a L’Eco d’aquesta setmana. Podeu trobar-lo en format paper als punts de venda habituals (quioscos, estancs i supermercats) i també en format PDF a la plataforma digital iQuiosc.cat.

Articles relacionats