LOADING

Type to search

Actualitat

Més de 200 balenes han visitat aquest estiu les costes de Sitges

Més de dos-cents rorquals de 25 metres i 80 tones de pes han visitat aquest estiu la costa de Sitges, el doble que altres anys, segons les investigacions que porta a terme des de fa gairebé una dècada l’Associació Cetàcea.

La presència a les aigües del Garraf del rorqual comú, l’animal més gran de la terra, només després de la seva cosina llunyana la balena blava, sol produir-se entre els mesos de febrer a juny. Aquest any, però, han prolongat la seva presència, ja que l’últim albirament de diversos exemplars d’aquest mamífer marí es va registrar a mitjans de juliol.

Aquest impressionant espectacle es produeix a només cinc milles d’on trenquen les onades, pràcticament a la porta de casa, sense necessitat de viatjar a la península argentina de Valdés, a la badia australiana de Hervey o al port sud-africà de Hermanus.

A L’Eco d’aquesta setmana dediquem un ampli reportatge, en què relatem la presència i comportament d’aquests animals prop de les costes. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure