Més de 200 hectàrees cremades al massís

El foc de dissabte a Olivella (Foto: Bombers)
- Publicitat -

Dos incendis en només quatre dies han disparat totes les alarmes als boscos del Parc Natural del Garraf. L’originat dissabte a Can Suriol (Olivella) va cremar 186 hectàrees i el de dimarts a Can Pere de la Plana (Sant Pere de Ribes) va arrassar-ne 24.

Durant les tasques d’extenció han participat 50 dotacions de Bombers en l’incendi de dissabte i 14 en el de dimarts, a més de voluntaris i agents rurals.

Les condicions climàtiques viscudes fins al moment ja feien preveure que la campanya forestal d’estiu seria una de les més llargues i dures dels últims anys. El massís del Garraf, ha patit condicions extremes durant un hivern que va ser massa sec a causa de la manca de pluges importants i un estiu que ha començat amb una onada de calor que ha deixat temperatures rècord. Aquestes dures condicions climàtiques han afavorit que enguany el sotabosc sigui molt sec, actuant com a combustible i augmentant el risc d’incendi.

A L’Eco d’aquesta setmana publiquem un ampli reportatge de dues pàgines on es expliquem els detalls dels dos focs i la situació que viu el massís aquest estiu. També podreu veure la surfície cremada en els dos incendis. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

El podeu comprar a iQuiosc.cat

Notícies relacionades:
Estabilitzat el foc a Can Pere de la Plana (22 de juny de 2022)
Incendi al Parc del Garraf (18 de juny de 2022)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats