LOADING

Type to search

Actualitat

Més de trenta cellers ja elaboren la Malvasia de Sitges

La Fira de la Malvasia, el passat 15 de novembre, va convocar la majoria d’elaboradors

Més de trenta cellers catalans estan elaborant actualment Malvasia de Sitges en un procés d’expansió d’aquesta varietat. Aquests cellers –la majoria del Penedès– s’han sumat a conrear Malvasia de Sitges en els últims anys: a començament de la dècada passada només n’hi havia cinc, a més del propi Hospital de Sitges.

La dispersió s’ha produït gràcies als esqueixos extrets de les parcel·les d’Aiguadolç del Llegat Llopis, propietat de l’Hospital, que han donat lloc a totes les malvasies plantades a Catalunya. Durant la Setmana de la Malvasia es va celebrar la primera Fira professional, a l’Hotel ME, on van assistir la majoria d’elaboradors.

La producció de la Malvasia és un procés delicat. Per això és considerada un vi de luxe. A principis dels anys 90, la producció a l’Hospital era de 4.000 ampolles. Actualment, és entre 10.000 i 15.000, depenent de l’anyada, repartida entre el Blanc Subur, Llegat Llopis, Monembàsia i les malvasies Dolça i Seca.

A L’Eco d’aquesta setmana expliquem aquest procés de creixement i expansió de la Malvasia de Sitges i detallem tots els cellers elaboradors. També publiquem un article de Xavier Miret, que presenta una etiqueta de malvasia de Sitges de l’any 1811, considerada la més antiga d’un vi a Catalunya. La troballa s’ha fet recentment i està degudament documentada per l’autor.

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat
Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure