LOADING

Type to search

Ribes

Asín (PPC): “Més persones i menys sigles”

José Asín ha volgut fer-se la foto a la zona dels Cinc Pins pels seus records de joventut: “era on quedàvem sempre amb els amics”.

Entrevista amb JOSÉ ASÍN I FERNÁNDEZ
Candidat del Partit Popular Català (PPC) 

Per què ha acceptat ser cap de llista?

El partit ha confiat en mi pels meus vuit anys de bagatge a l’Ajuntament. I jo vull contribuir a trencar el tabú del que representa el PPC. Tenir un sentiment de centre-dreta i espanyol no et converteix ni en feixista ni en franquista. Creiem en la democràcia i, des de l’àmbit municipal, hem arribat a acords amb tots els partits sempre que ha convingut.

Creu que la relació cordial que té el PPC de Sant Pere de Ribes amb forces d’esquerres i sobiranistes xoca amb l’estil i les polítiques que fa el seu partit des de Madrid respecte Catalunya?

Nosaltres intentem no mesclar la política catalana i espanyola amb la política municipal. I hem de dir que la direcció del partit tampoc no ens veta. Els ajuntaments som la institució més propera als ciutadans i hem de pensar únicament en el seu benestar. Nosaltres ho tenim clar: més pensar en les persones i menys en les sigles pròpies o en temes que no són del municipi.

Ciutadans es tornarà a presentar a les eleccions municipals i Solucions –amb un perfil liberal– també hi serà per primer cop. Us imagineu un PPC sense representació al Ple?

No. Podem tenir un punt de preocupació, però cap temor. A diferència d’altres, el nostre currículum són tots aquests anys de trajectòria a l’Ajuntament, trepitjant el carrer, coneixent la realitat de la seva gent… I hem aconseguit fer complir el nostre programa electoral al 100% i des de l’oposició. Sincerament, creiem que tenim un bon saber fer que ens ha permès arribar a acords amb tothom per a tirar endavant el municipi. No sé si altres partits estarien disposats a fer el mateix.

Comparteix l’opinió dels que diuen que el PPC hauria de marcar una distància clara entre el que és una dreta espanyolista democràtica i una extrema dreta com Vox que amenaça drets socials bàsics?

Els nostres avis van lluitar molt per a aconseguir la democràcia i sembla que alguns no valoren tot el que tenim. Potser sí que cal reformar certs aspectes que han quedat obsolets, però uns (Vox) i altres (els independentistes) s’ho valen carregar tot. Hem de recuperar la concòrdia entre tots. 

Quines són les tres coses prioritàries que li agradaria canviar del municipi?

Una de les nostres prioritats més importants és veure construïda la nova comissaria de la Policia Local i reforçar la seguretat als carrers. Junt amb això, revisar els criteris d’assignació d’ajuts socials –que són molt importants per a la gent del municipi– i potenciar les polítiques públiques d’accés a l’habitatge.