LOADING

Type to search

Cultura

Mil euros per recuperar una obra de Ferrer i Pino

S’inicia una subscripció popular perquè el quadre torni al Vinyet


El quadre de Ferrer i Pino exposat a l’aparador de l’antiquari Petxineta.

Fa uns dies es va engegar una subscripció popular per recuperar com a patrimoni local un quadre del 1918 realitzat pel pintor sitgetà Agustí Ferrer i Pino, representant la Mare de Déu del Vinyet. El quadre fa mesos que està exposat a l’aparador de l’antiquari Petxineta, situat a la plaça del Baluard, fet que va cridar l’atenció a Beli Artigas, promotora de la subscripció.

Tot i que no es pot afirmar amb certesa, la historiadora de l’art, a través del seu blog personal, exposa una hipòtesi prou convincent sobre l’origen de l’obra, que amagaria una història de Nadal de fa poc més de cent anys. Beli Artigas, amb el vistiplau de mossèn Pausas i els administradors actuals del Vinyet, han decidit adquirir l’obra a través d’una subscripció popular que necessita recaptar 1.000 euros, dels quals 800 són per la compra de l’obra i els 200 restants per a la seva restauració.

Tots els detalls de la història que hi ha rere aquesta obra d’art, a L’Eco d’aquesta setmana. Podeu trobar l’edició en paper als punts de venda habituals i l’edició en PDF a la plataforma iQuiosc.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure