Mossos i Policia Local reforcen la vigilància nocturna

Representants dels cossos policials i sanitaris, amb l’alcaldessa, Aurora Carbonell, durant l’acte d’homenatge a les víctimes de la Covid-19, el 13 de juliol
- Publicitat -

Els cossos policials han ampliat els efectius a Sitges per afrontar els diferents vessants de la seguretat ciutadana i amb una atenció especial en els episodis nocturns. La comissaria dels Mossos ha rebut ja trenta incorporacions de reforç d’estiu, mentre que la Policia Local està incorporant aquest mes de juliol fins a vuit agents nous. Aquests reforços permeten ampliar els dispositius nocturns, després dels incidents dels darrers caps de setmana.

Els trenta nous agents dels Mossos d’Esquadra estan destinats a cobrir els serveis de la Comissaria de Sitges; és a dir, Sitges, Ribes i Olivella. Els agents cobreixen diferents unitats (Trànsit, Ordre Públic, Seguretat Ciutadana…), que durant els mesos d’estiu assumeixen més volum de feina, tant en tasques de prevenció com d’actuació. Es tracta d’una dotació significativa, però amb caràcter provisional, que només serà efectiva fins la primera setmana de setembre, un cop finalitzi la campanya d’estiu.

Per la seva part, els vuit agents nous de la Policia Local s’estan incorporant durant aquest juliol. Es tracta de joves que encara estan fent la instrucció a l’Escola de Policia que debuten en període de pràctiques per reforçar els serveis de la Policia Local. Precisament, un alumne de l’Institut de Seguretat Pública i aspirant a Policia Local, Oriol Muñoz, va aconseguir detenir, junt amb agents dels Mossos d’Esquadra, un home amb actitud violenta que estava propiciant insults racistes a un client que es trobava en un bar proper al Parc del Turó de Barcelona. Els fets van passar fa uns dies quan Muñoz estava fora de servei, amb la seva parella al mateix establiment.

L’augment de recursos policials va resultar clau, per exemple, per poder detenir tres dels cinc autors de l’agressió a una parella al carrer Europa divendres a la matinada. La ràpida i coordinada actuació entre Mossos i Policia Local va aconseguir capturar tres dels agressors, tot i haver fugit del lloc dels fets abans que arribessin els agents. Els Mossos van portar els tres detinguts a disposició judicial i han iniciat investigació per capturar els altres dos. A hores d’ara, però, encara no han estat interceptats. La parella agredida va ser traslladada a l’Hospital de Sant Camil per l’abast de les lesions.

Tant la Policia com els Mossos d’Esquadra han col·laborat aquest cap de setmana en  l’operatiu de control i accés al carrer Primer de Maig, que pretén mesurar aforaments, garantir seguretat sanitària (és obligatori accedir amb mascareta) i neutralitzar qualsevol intent de desordre. El control l’efectua una seguretat privada, sota supervisió dels cossos policials

Notícies relacionades:
Nou episodi de violència a la nit de Sitges (20 de juliol de 2020)
El Primer de Maig implanta mesures de control (17 de juliol de 2020)
La policia intensificarà la presència a les zones d’oci (14 de juliol de 2020)
Batalla campal al centre de Sitges (13 de juliol de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats