LOADING

Type to search

Actualitat

Nacho Rubí presenta el seu nou partit, mentre que Salmerón i Vigó no repetiran a les llistes de Guanyem

D’esquerra a dreta i del darrere al davant: Francesc Piqué, Sílvia Pérez, Nacho Rubí i José María Barberà; Aitor Torres, Iris Martí, Tony Tudela i Xavier García; i Ariadna Font i Mònica Peña.

A catorze mesos de les properes eleccions municipals, Sitges disposa d’un altre actor polític. Es tracta de Fets per Sitges, el nou projecte municipalista de l’exregidor de Nou Horitzó –i actual regidor no adscrit– Nacho Rubí. El nom de Fets per Sitges ja intenta resumir, en només dues paraules i una preposició, les intencions programàtiques de la nova formació. D’una banda, “la proximitat i la confiança de conèixer la vila amb el palmell de la mà”. De l’altra, una acèrrima defensa del “pragmatisme més transversal, fugint dels despatxos i els grans discursos per estar sempre al costat dels veïns a peu de carrer”. De fet, Rubí no nega els paral·lelismes amb el seu antic partit (Nou Horitzó) i el seu líder històric (Lluís Marcé), del qual n’agraeix el mestratge, malgrat que els desacords finals hagin pogut magnificar en l’esfera pública un distanciament polític i personal.

També hi ha debat a les formacions polítiques que governen la vila. Dissabte passat, l’assemblea anticapitalista va començar a perfilar les pròximes eleccions municipals. Allà, l’actual regidora d’Habitatge i de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, i l’actual regidor de Cultura i de Joventut, Xavier Salmerón, van anunciar que no repetirien com a cares visibles. El motiu és que volen deixar pas a altres persones i tenen la voluntat de continuar el tarannà transitori que té la CUP (fins ara, mai han repetit candidats). Han volgut prendre aquesta decisió amb temps, per tal de treballar al seu relleu. Encara no s’ha parlat de possibles substituts, però sí que ha començat un debat intern respecte a la voluntat de perfilar la coalició com una única marca.

A l’edició em paper d’aquesta setmana hi trobareu la informació ampliada i un article dels dos regidors de Guanyem, en què fan balanç dels 3 anys + 1 d’experiència en el govern local. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA