LOADING

Type to search

Esports

Nil Roig acaba amb sabor agredolç la segona prova del Campionat d’Espanya de Superbikes

Nil Roig, abans de la sortida

El Circuit Barcelona Catalunya ha acollit la segona prova del Campionat d’Espanya de Superbikes – ESBK. Un cap de setmana amb un gran nivell de pilots participants arribats des de diferents països de tot el món, i marcat per les elevades temperatures de la canícula estival.

Nil Roig es va presentar amb ganes de fer un gran paper i els entrenaments lliures feien preveure un cap de setmana exitós. Els reglatges de la moto li transmetien grans sensacions.

Els entrenaments cronometrats confirmaven les bones sensacions ubicant-lo en el segon lloc de la graella de sortida, la primera cursa no podia començar millor quan a la tercera volta va passar a liderar la cursa, però a falta d’una volta per creuar la línia d’arribada, inexplicablement, va punxar la roda de darrere, obligant al pilot a retirar-se. El cap tècnic de Pirelli reconeixia que en deu anys no s’havia trobat mai amb un cas semblant.

A conseqüència de la punxada de la primera màniga, en la segona cursa Roig havia de sortir en la setzena posició. La remuntada va començar en el primer revolt quan Nil Roig ja va passar l’onze, en la mateixa volta en la frenada de la contra recta va haver d’esquivar un pilot que va frenar més fort que la resta i Roig va impactar contra un tercer pilot provocant la caiguda de tots dos.

Dani Amatriain, veterà mànager de pilots campions del mon declarava, “la insòlita punxada ha compromès el campionat sencer, a la primera cursa lideràvem el campionat, l’obligada retirada ens ha ubicat a darrere de la graella de la sortida i la necessitat de remuntar ens ha portat a cometre un error. Dos zeros en un campionat com aquest dificulta la victòria final”.

La propera prova de l’ESBK, serà al circuit de Xest el 12 i 13 de setembre, en la que Nil Roig sortirà amb una penalització de quatre llocs per haver provocat la caiguda d’un altre pilot.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)