LOADING

Type to search

Entrevistes als candidats

Llombart (Ss): “No som ni dreta ni esquerra’’

Afirma tenir un “don de gentes especial”, és molt familiar i activista en diferents fundacions de protecció dels animals. És regidor i conseller comarcal des del 2007

Entrevista amb Ferran Llombart
Candidat de Solucions

Per què no el volien al PP?

Aquesta no és la pregunta. La pregunta és perquè no he volgut continuar liderant un projecte al PP. 

I per què?

Perquè el PP ja no em representa. Sempre m’he considerat una persona de centre i lliberal, amb un esperit plural i obert. El problema és que el PP es radicalitza amb l’entrada de la nova estructura fent-se d’extrema dreta.

La resposta ha estat Solucions, no hi havia altres camins?

T’explico. El gener de 2018 vaig fer reunions amb diferents plataformes veïnals, com a representant d’un moviment de la societat civil buscant una alternativa a l’actual decadència política, en diferents ciutats de Catalunya. I quan em quedo orfe de projecte se m’ofereix l’oportunitat de liderar la unió de totes elles.

Per què no se n’havia sentit parlar abans del seu partit?

Perquè neix a finals de 2018 a Sabadell i de plataformes independents i tot just ara es fa el pas endavant per presentar-se als municipis del Garraf.  

La seva política s’ha caracteritzat per voler fer content o descontentar a dreta i a esquerra, on se situa amb el nou partit?

Solucions no es posiciona ni a dreta ni esquerra, només en el sentit comú.

Quins són els eixos del seu programa?

La paraula clau és solucions, pels problemes del turisme, per les platges, la seguretat i la neteja.  Que vingui de gust passejar per Sitges. 

Què creu que necessita Sitges de la seva proposta?

Sitges necessita una nova normativa de gestió i inversió pública pel turisme. Fins ara només  hi ha invertit el sector privat. I la primera mesura és transparència en la taxa turística. Ningú sap on va a parar la recaptació de la taxa. Es coneix la quantitat però no el destí. Caldria més col·laboració pública i privada, incrementant els recursos tant humans com de major inversió. 

Com es concreta?

D’entrada actualitzant l’agenda d’actes. S’han anat perdent festivals importants i sort que es va aconseguir aturar la sortida del Festival de Cinema, però amb poques excepcions com el Patchwork, ja no hi ha esdeveniments de referència internacionals rellevants. En segon lloc caldria recuperar i dotar una eficaç Agència de Turisme. De fet, per no tenir, actualment Sitges no té ni federació de comerciants. I quan es tenia es va deixar perdre per part d’un equip de govern que no ha sabut impulsar el comerç local. 

Quin és el seu principal projecte?

La recuperació de l’excel·lència en el turisme amb un oci nocturn de qualitat i una nova regulació, capaç d’atraure inversió. Una comissaria a Garraf i Botigues. Un Sitges ecològic, i en resum més control en la gestió per assegurar que el ciutadà rep els serveis que paga a través dels seus impostos, ni més ni menys.

Qui l’acompanya a la llista?

Un equip de valents, tots independents. Mercedes Sampietro, propietària del Coco-rico durant vint anys; Jaume Riambau, campió de pesca; Dani Briñez; Cristina Ceball i Pere del Campo, del centre d’empreses creatives. Vostè ha donat suports al govern Forns, se’n penedeix ara que els seus antics companys de files ho han criticat?

Sempre he donat suport a tots els governs que han fet alguna acció beneficiosa pel conjunt del poble de Sitges i a la seva gent, siguin del color que siguin. 

Si pensa en Sitges d’aquí vint anys, com se l’imagina? 

Me l’imagino com el Sitges que sempre va ser, on als turistes i als residents els encanti passejar pels seus carrers, gaudeixin del seu oci, del seu comerç i de les seves platges. Un Sitges net, fresc i creatiu, innovador. Un referent internacional capaç d’haver trobat les solucions als problemes que ara mateix tenim