LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Només el 8% de les denúncies de Setmana Santa han estat per segona residència

Control policial a Can Perico, el passat Dissabte Sant

No hi ha hagut desplaçaments massius per Setmana Santa. De fet, tampoc de rellevància. Només 8 de les 100 denúncies que ha efectuat la Policia Local de Sitges entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua han estat a persones que accedien a la segona residència. Les 92 restants han estat en clau local, en una xifra, fins i tot, superior a la de les setmanes anteriors.

Les recomanacions han fet efecte, així com també l’actuació policial i s’ha acabat imposant el sentit comú. El moviment de gent cap a les segones residències ha estat mínim i gairebé residual. De fet, hi ha hagut més sancions a gent que no són residents a Sitges en les setmanes anteriors als dies de Pasqua que no pas aquestes vacances. De les 421 denúncies que ha tramitat la Policia Local en les quatre setmanes de sancions per incompliments del confinament, 289 han estat per a gent empadronada a Sitges. És a dir, un 68,65 per cent. Es tracta d’una xifra notablement inferior al 92 per cent dels dies de Setmana Santa. Durant la darrera setmana, la Policia Local també ha efectuat dues detencions, una per resistència i una altra per reincidència. Tots dos eren veïns de Sitges.

La major part de les multes interposades per la Policia Local són els controls que estableixen a diari en diferents punts del municipi, especialment a Can Perico. Durant la Setmana Santa, els agents han instal·lat cinc punts de control diaris. Des de fa deu dies, la Policia Local també disposa d’una patrulla d’agents de paisà per sancionar els incompliments. Aquesta patrulla ha tramitat 57 de les 421 denúncies fetes fins ara.

Els controls i sancions continuaran en les properes setmanes, tot i haver-se relaxat avui les mesures del confinament. Les multes poden anar a partir dels 600 euros.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA