LOADING

Type to search

Actualitat

Nova troballa que ressalta la importància de malvasia en el món vitivinícola

Raimon Martínez, Luismi García, Alba Gràcia, Xavier Miret, Xavier Salmerón i David Martínez, dirant la presentació

L’etiqueta més antiga d’un vi a Catalunya correspon a Malvasia de Sitges de Can Falç del 1811 comercialitzada a Mallorca. És el resultat l’estudi realitzat per l’historiador Xavier Miret, director de l’Arxiu Històric de Sitges i que ha presentat el Centre d’Interpretació de la Malvasia.

Fa uns mesos, en un article escrit pel mateix historiador en aquest setmanari, avançava molts detalls d’aquesta troballa, que situa l’etiqueta dècades abans que altres vins de prestigi fossin etiquetats. Per tant, la Malvasia de Sitges de Can Falç hauria estat pionera en la creació d’una marca en un producte vinícola, amb el nom de l’elaborador i la seva zona d’origen, a més de vendre-ho en ampolles de vidre.

Miret detalla que “aquest fet eleva la Malvasia de Sitges i la vitivinicultura del Penedès en un punt capdavanter de la història europea en aquest camp”, i posiciona de nou la vila en aquest àmbit. Durant la presentació, la directora del CIM, Alba Gràcia, també va destacar que al segle XVIII a Sitges hi havia 300 hectàrees de vinya, de les quals 90 eren de Malvasia. També va destacar la projecció actual, gràcies a que a més de 30 cellers, la majoria del Penedès, han plantat en els últims anys aquesta varietat.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure