LOADING

Type to search

Actualitat

Noves condicions per als pisos turístics

Interior d’un pis turístic a Sitges

S’amplia fins a l’1 d’octubre el període per presentar la documentació per renovar la llicència d’habitatge turístic a Sitges. Fa un any, l’Ajuntament va publicar al DOGC una ordenança a la qual es requeria als propietaris amb llicència posar-se al dia amb els nous requisits per tal d’obtenir una placa identificativa que a partir d’ara s’haurà de col·locar a la porta d’accés a la casa.

La gran allau de documentació rebuda ha fet que aquest termini d’un any s’ampliï tres mesos més. Un sector dels propietaris, però, es queixen que ‘’aquesta mesura no va ser degudament informada’’ i que no se’ls hi ha donat ‘’temps suficient’’ per renovar la documentació i adaptar els habitatges a les noves necessitats. Tanmateix, L’Ajuntament afirma que ‘’ho va comunicar a través dels canals oficials’’, a més d’haver estat un tema ‘’tractat a diferents Plens Municipals’’.

Entre les noves condicions de l’ordenança, el consistori demana llums d’emergència, un pla d’evacuació, informació per fomentar el reciclatge i la nota simple de la llar per demostrar ser propietari, entre d’altres.

A banda d’això, fa un any i mig l’Ajuntament va contractar una plataforma que va inspeccionar uns 400 anuncis de pisos turístics a Sitges, detectant una cinquantena d’habitatges il·legals. Cal recordar que tal com estableix la llei, el percentatge de llicències turístiques no pot superar el 9% del total d’habitatges al municipi.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure