Noves multes elevades contra pisos turístics sense llicència

Una dona passeja per la plaça de la Indústria, a prop d’on s’han detectat nous pisos sense llicència
- Publicitat -

L’Ajuntament ha tramitat dues noves elevades multes als gestors de pisos turístics sense llicència. Es tracta de dos apartaments situats al Port d’Aiguadolç i a Port Ginesta respectivament, que han exercit com a Habitatges d’ús Turístic (HUT) sense tenir la llicència corresponent i, per tant, sense pagar les taxes i exercir els controls corresponents. Des de fa dos anys, l’Ajuntament no dóna més llicències a pisos turístics, ja que s’ha arribat al límit que marca el Pla d’Usos.

Les dues noves multes se sumen a les dues primeres que el consistori va tramitar el mes de juliol, un cop va decidir començar a sancionar els habitatges que es lloguen per vacances sense tenir cap permís. El Gremi d’Hostaleria havia denunciat des de feia anys que la paràlisi municipal en aquest assumpte.

La intervenció de l’Ajuntament –que està coordinada pel regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà– ha estat possible després que el consistori contractés els serveis d’una agència especialitzada en rastreig digital, que es dedica a detectar l’activitat en aquests apartaments i si disposen de les oportunes llicències. Les sancions que ha començat a emetre l’Ajuntament van dels 12.000 als 33.000 euros.

A Sitges es calcula que hi ha al voltant de 2.000 pisos que es lloguen de manera vacacional sense tenir permís. A aquesta quantitat se sumen els 1.740 que sí que tenen llicència.

A L’Eco d’aquesta setmana tractem amb més profunditat les multes emeses per l’Ajuntament als titulars d’habitatges sense permís i el panorama de les HUT. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també ¡ el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Notícia relacionada:
21.000 euros de multa al primer habitatge turístic il·legal (22 de juliol de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats