LOADING

Type to search

Actualitat

Obertes les ajudes al lloguer municipal amb 2,1 milions d’euros

Cantonada del torrent i Joan Maragall, en una imatge del maig passat

L’Ajuntament de Sitges hava obrir la setmana passada, i fins al 21 de juliol, la convocatòria d’ajuts al lloguer 2021-2022. Hi destina una partida de 2,1 milions d’euros per donar una resposta efectiva a les necessitats bàsiques de la ciutadania, en un context d’excepcionalitat, provocat per la pandèmia.

“L’objectiu –explica la regidora d’Habitatge, Júlia Vigó– és que les persones sol·licitants paguin un lloguer just, ja que el preu de l’habitatge a la vila és superior al que les famílies haurien de destinar a una residència habitual”. En aquest sentit, el Govern de Sitges ha posat en marxa un ambiciós projecte de 175 habitatges de protecció oficial en règim de lloguer, la majoria d’ells ja en construcció, amb el doble objectiu d’incentivar una baixada generalitzada dels preus d’arrendament i de disposar d’un parc d’habitatges assequible.

Podran optar a l’ajut les persones que acreditin residència legal a la vila anterior a un any de la publicació de l’actual convocatòria, mitjançant el certificat del padró municipal i un contracte de lloguer a nom del sol·licitant, que no superi els 1.000 euros, entre altres. Les persones beneficiàries rebran una prestació, de 50 a 500 euros, durant dotze mesos, entre maig de 2021 i abril de 2022. És imprescindible, per rebre la totalitat de l’ajut, acreditar a l’Ajuntament el pagament del lloguer mes a mes, amb la presentació del rebut.

La partida municipal destinada a les ajudes al lloguer ha passat dels 75.000 euros el 2018 als 2,1 milions de l’actual convocatòria. El 2020 les ajudes al lloguer van arribar a 491 llars i a un total de 1.083 persones, i van servir per assumir, de mitjana, el 56,7% de la despesa d’aquestes llars, amb relació a un lloguer mitjà de 654 euros.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure