LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Ribes

On es pot anar amb el canvi de fases i regions?

El Passeig Marítim, avui dissabte a les 9h, amb menys esportistes que les setmanes anteriors

El desconcert dels desplaçaments entre territoris i pel canvi de fases està donant situacions paradoxals. Avui dissabte i demà diumenge es pot venir (i anar) de Cornellà a Sitges, però dilluns no es podrà fer. És més, avui hi pot haver moviment entre les Botigues i la vila, però dilluns no hi podrà haver.

L’àrea metropolitana està estructurada en tres regions sanitàries: Barcelona Sud (el Garraf, l’Alt Penedès, el Baix Llobregat i els municipis del sud del Barcelonès: l’Hospitalet, Esplugues i Sant Just, a més de Cunit), Barcelona Centre (Barcelona ciutat) i Barcelona Nord (Badalona, Santa Coloma, Sant Adrià, el Maresme i els dos Vallès). Ni en la fase 1 ni en la 2 es permet sortir de la regió sanitària. Pr aquest motiu, la Generalitat ha optat per unificar-les les tres. Però això serà a partir de dilluns. És a dir, avui la gent de Sitges i Ribes pot anar, com a màxim, a l’Hospitalet, però no entrar a Barcelona. I la gent de Barcelona no pot sortir de la ciutat.

La unificació de regions afavoririen el desplaçament de gent de Barcelona cap a Sitges a partir de dilluns. Però el problema és que el Garraf i l’Alt Penedès passen a la fase 2, mentre que la resta de la regió Barcelona Sud i les altres dues de Barcelona es mantenen en la 1. I el pla de desescalada no permet fer moviments entre territoris de diferent fase.

És a dir, que l’accés a fase 2 permet a Sitges i Ribes noves obertures i avenços cap a la nova normalitat a partir de dilluns. Però , en canvi, no els permet rebre la gent de l’àrea metropolitana de Barcelona, perquè estaran en fase 1. Ni tan sols la gent de les Botigues, que tot i ser municipi de Sitges, formen part de l’Àrea de Salut de Castelldefels, que es manté en fase 1 també.

Però el desconcert no s’acaba aquí, ja que amb la fase 2 de dilluns, el Garraf compartirà la mateixa situació que el camp de Tarragona. Però, en canvi, no hi pot haver moviments cap a, per exemple, el Vendrell, Tarragona, Valls o Falset, perquè formen part d’una altra regió sanitària.

La situació podria canviar si la regió de Barcelona passa a la fase 2 dilluns 8 de juny, ja que aleshores sí que estaria permès el desplaçament cap a Sitges.

Hi pot haver moviment entre Sitges i les Botigues, Castelldefels, Cornellà o l’Hospitalet?
Avui dissabte i demà diumenge, sí
La setmana vinent, no

Hi pot haver moviment entre Sitges i Barcelona?
Avui dissabte i demà diumenge, no
La setmana vinent, no

Hi pot haver moviment entre Barcelona i Castelldefels, Terrassa i Mataró?
Avui dissabte i demà diumenge, no
La setmana vinent, sí

Hi pot haver moviment entre Sitges i Tarragona?
Avui dissabte i demà diumenge, no
La setmana vinent, no

Hi pot haver moviment entre Sitges i Vilafranca?
Avui dissabte i demà diumenge, sí
La setmana vinent, sí

Notícies relacionades:
El canvi de fases i regions genera desconcerts en els moviments (28 de maig de 2020)
Sitges i Ribes s’obren camí cap a la fase 2 (25 de maig de 2020)
El canvi de regions sanitàries estimularia l’economia de Sitges (24 de maig de 2020)
La inclusió de Sitges i Ribes en la regió sanitària de Barcelona irrita el territori (8 de maig de 2020)

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)