LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

On són els corredors?

El Passeig Marítim, ahir dissabte a els 8.30h

Dissabte 2 de maig, la Ribera i el Passeig Marítim es van omplir de corredors, caminants i ciclistes. Era el primer dia, després d’un mes i mig de confinament, que es permetia la pràctica esportiva individual. Hi va haver un allau de gent de diferents edats que van sortir a la recerca d’aire i llum. No tots eren esportistes, ni de bon tros, però es van agafar a la nova mesura com si fos aigua en un desert. La dinàmica es va mantenir l’endemà i els caps de setmana següents, tot i que ben entrat el maig, el ritme d’esportistes a primera línia de mar va començar a disminuir.

Un mes i mig després, la imatge forma part del passat recent. Al Passeig hi ha els esportistes habituals d’abans de la crisi del coronavirus. Tant dissabte com diumenge es veu gent corrent i caminant, a més d’algun esporàdic en bicicleta o patinant, però de la mateixa manera que n’hi havia abans de la crisi.

El nombre d’esportistes que s’han vist aquests caps de setmana de juny al Passeig són els habituals de qualsevol altre juny. N’hi ha a primera hora, però de la mateixa manera que ho eren el juny del 2019 o del 2018.

La progressiva relaxació de les mesures en els darrers mesos ha suposat molta gent no hagi de tenir l’excusa de “fer esport” per sortir de casa. Des que es va decretar el permís del 2 de maig, fins que a finals de mes es va establir la fase 1, l’única possibilitat de sortir al carrer era per fer esport o amb els permisos decretats des de l’inici de l’Estat d’Alarma (anar a treballar, a comprar productes de primera necessitat, al metge…). Les sortides d’esport, a més, estaven limitades a dues franges horàries (entre 6 i 10 hores i 20 i 23 hores) i això encara afavoria més la concentració.

L’endemà del primer dia, diumenge 2, l’Ajuntament va instal·lar tanques i cintes separadores per marcar un carril d’anada al Passeig Marítim, entre l’avinguda Sofia i Terramar. Els dos carrils encara hi són, tot i que la cinta en alguns trams ha anat caient. L’Ajuntament no té data prevista per eliminar els dos carrils i, de moment, es mantindran, a l’espera del nivell d gent que durà les obertures turístiques.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)